Автоновини Військова техніка

” Ударне ядро ”: ЗСУ отримали танки, які здатні вести ” нескінченний ” бій (відео)

'' Ударне ядро '': ВСУ отримали танки, які здатні вести '' нескінченний '' бій (відео)

Модернізацію пройшли понад сто бойових машин – цього достатньо для переозброєння танкової бригади, повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.

В Україні продовжують модернізувати танки Т-64, які є основною бойовою машиною в Збройних силах. Для військових встановили новий захист, зв’язок, приціли і тепловізори. Як зазначається, мета українського військово-промислового комплексу – переорієнтуватися на виробництво нового озброєння зробити перехід на стандарти НАТО.

“Кращі бойові можливості, сучасні тепловізори, захищений цифровий зв’язок, засоби супутникової навігації і новий динамічний захист – все це отримали наші танкісти завдяки фахівцям української оборонки. ДП “Харківський бронетанковий завод” провів модернізацію понад сотні Т-64 зразка 2017 року. Цих машин достатньо для переозброєння цілої танкової бригади.

Фото: Випробування модернізованого бойового танка Т-64 (лютий 2020)

Також в Укроборонпромі розповіли, що при модернізації в бойову машину інтегруються сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Вони встановлюються на штатні кріплення і підключаються до електричної мережі танка без її змін, що дозволяє значно зменшити час і витрати для їхньої інтеграції в системи бойової машини.




Завдяки високоякісним компонентам вони мають високу стійкість до світлових перешкод і забезпечують роботу при складних умовах, вони не чутливі до засвічення навіть при використанні противником спеціальних перешкод в інфрачервоному діапазоні. Водночас в прицільний комплекс навідника інтегрований тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання і знищення противника вогнем 125-мм гармати в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов.

Фото: Випробування модернізованого бойового танка Т-64 (лютий 2020)

Крім того, Т-64 також отримав новий динамічний захист, який значно підсилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу “ударне ядро”.

Основний танк ЗСУ оснащується сучасними системами супутникової навігації, які працюють в автоматизованій цифровій системі і дозволяють в режимі “онлайн” обмінюватися надійно зашифрованими даними. Танки також оснащуються новими цифровими радіостанціями “Либідь К-2РБ”, які забезпечують надійно захищений від перешкод і перехоплення зв’язок на дистанції до 70 кілометрів.

Раніше в Укроборонпромі повідомляли, що на 2021 рік заплановані поставки в армію танків “Оплот”. За оцінками експертів, основний бойовий танк “Оплот” має один з найвищих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин в світі – 80%.

У свою чергу начальник Центрального бронетанкового управління Збройних сил України генерал-майор Юрій Мельник розповідав, що в 2021 році в Україні з’явиться танк ще кращий за “Булата”. За його словами, головна мета конструкторів – зібрати гідний танк за якомога менші кошти і недовгий час.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook