Автоновини

Представлено новий Renault Duster

Представлено новий Renault Duster

Продажі Renault Duster 2020 року випуску на українському ринку почалися відносно нещодавно. А компанія Renault вже встигла представити кросовер нової генерації, призначений поки що для Південної Америки. Поки такий варіант доступний тільки з одним двигуном – колишнім «атмосферником» 1.6.

В Європі Duster другого покоління дебютував ще в 2017-му, там SUV продають під маркою Dacia. Слідом з’явився кросовер з емблемами Renault – така модель вже представлена на ринках Близького Сходу і України. І тільки тепер новий Renault Duster готується до підкорення Південної Америки, причому у призначеної для цього регіону машини є свої особливості. Почати вирішили з Бразилії, де, власне, і налагоджено виробництво кросовера.

Поки бразильський підрозділ Renault розповсюдив фотографії тільки, судячи з усього, топової версії з «позашляховим» пакетом: від «колег» в інших країнах такий Duster відрізняється більш потужним переднім бампером, наявністю захисних накладок на колісних арках, порогах і дверях, плюс спереду є додаткові противотуманки.

Представлено новий Renault Duster

В основі моделі лежить колишня платформа B0. При цьому, як повідомили в Renault, в порівнянні з попередником жорсткість кузова на кручення зросла на 14%. Габарити майже не змінилися: довжина становить 4370 мм проти 4320 мм, колісна база дорівнює – тим ж 2670 мм. Об’єм багажника що і у попереднього кросовера 475 літрів. Але заявлений дорожній просвіт – значний 237 мм (у нового Dacia Duster, наприклад, цей показник дорівнює 210 мм).

Усередині бразильський кросовер наслідує версію для України: тут прямокутні дефлектори обдування (у європейського Dacia Duster вони круглі), нове рульове колесо і вдосконалена інформаційно-розважальна система з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Новинку запропонують в чотирьох комплектаціях. У «базі» – світлодіодні ДГЗ, 16-дюймові колеса, пара подушок безпеки, кондиціонер, ESP, крісло водія з регулюванням по висоті і аудіосистема.

Двигун поки один – колишній «атмосферник» 1.6, який традиційно для Бразилії «харчується» як бензином, так і етанолом. У першому випадку він видає 118 к.с., у другому – 120 к.с. Двигун все також поєднується з п’ятиступінчастою “механікою”, але до того ж тепер можна вибрати версію з варіатором X-Tronic.

Відтепер Duster в Бразилії – тільки передньопривідний, у попередньої моделі версія 4×4 була лише в поєднанні з двигуном 2 л. Втім, як повідомляють місцеві ЗМІ, пізніше бразильський новий Дастер обзаведеться турбомотором 1.3, розробленим Renault разом з концерном Daimler.

Представлено новий Renault Duster

У Україні новий Renault Duster доступний з 1,5 та 1,6-літровими бензиновими двигунами потужністю 110 і 115 к. с., а також з дизелями аналогічного обсягу, що видають 110 кінських сил. Трансмісії – п’яти- або шестиступінчаста “механіка”, “робот” або варіатор.

Кросовер отримав великі зміни в екстер’єрі та інтер’єрі. В стандартне оснащення автомобіля входять фронтальні подушки безпеки, ABS і система розподілу гальмівних зусиль.

Своїми бездоганними технічними характеристиками Renault Duster для України багато в чому зобов’язаний надійному функціональному повному приводу, який передбачає кілька спеціальних режимів роботи, які обирають залежно від особливостей дорожніх умов. Є у Renault Duster і інші конкурентні переваги. У їх числі високотехнологічне інноваційне обладнання та знижена витрата пального.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook