Автоновини Військова техніка

Всюдиходи Tatra для української армії

На виставці “Зброя та безпека” українським військовим були показані всюдиходи Tatra, відмінна риса яких – хребтова рама і незалежна підвіска коліс.

Вантажівки Tatra свого часу були дуже поширені на українських дорогах. Це були переважно будівельні самоскиди. Однак чеський виробник сильний і у військовій техніці.

На недавній виставці  в Києві був представлений чотиривісний повнопривідний всюдихід Tatra T 815-7T3R41 8х8.1R. Машина оснащена 3-місцевою трамбус-кабіною армійського типу, підготовленою для додаткового бронювання.

Автомобіль оснащений 8-циліндровим турбодизелем повітряного охолодження Tatra T3C-928-90 стандарту Євро 3. Він має робочий об’єм 12,7 л і розвиває потужність 408 к. с. при 1800 об / хв; максимальний крутний момент – 2100 Нм при 1000 об / хв. Коробка передач – механічна, 14-ступінчаста Tatra 14 TS 210L. В якості опції можливий і повний “автомат”.




Всі чотири ведучих моста виконані у вигляді хитних піввісь. Особливість вантажівок Tatra – запатентована рама хребтового типу. Підвіска коліс – незалежна, пневматична. Є колісні редуктори, які блокують міжосьовий і міжколісні диференціали. Все це забезпечує всюдиходу феноменальну прохідність і керованість на місцевості, а також плавність ходу.

Так, представлене шасі 8х8 може долати підйоми крутизною 60%, бічні ухили в 45%. Глибина подоланого броду – 1500 мм. Автомобіль також може переїжджати траншею шириною 2100 мм і брати вертикальну стінку в 600 мм.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook