Автоновини

Компанія Nikola представила конкурента електричного пікапа Tesla

Компанія Nikola представила конкурента електричного пікапа Tesla
Фото: Nikola Motor

Американський стартап Nikola Motor розсекретив пікап під назвою Badger, що в перекладі означає «Барсук». Публічний дебют автомобіля відбудеться у вересні нинішнього року. Прийом замовлень на машину почнеться до кінця 2020 року. Основними конкурентами новинки називаються Tesla Cybertruck, Rivian R1T і електричний пікап Hummer.

Пікап оснащується гібридною силовою установкою. До її складу входить чотири електромотори, літій-іонна батарея і водневі паливні елементи. На одній електротязі Badger може проїхати 483 кілометри. Якщо ввімкнути функцію водневої системи цей показник збільшиться до 966 кілометрів.

Потужність повнопривідного Badger – 461 к. с. в стандартному режимі. Пікова потужність силової установки пікапа становить 919 кінських сил. Розгін до сотні у машини займає всього 2,9 секунди. Довжина новинки становить 5900 мм, висота – 1850 мм, а ширина – 2160 міліметрів.

Компанія Nicola була заснована в 2014 році. На початку 2018 стало відомо, що компанія спільно з фірмою Bosch веде розробку двох водневих фур під назвою One і Two, які з’являться в 2021 році. При цьому модель One вже в 2019 році почали тестувати на дорогах загального користування.

Nikola One оснащений силовою установкою на паливних комірках, в якій електрика виробляється в результаті хімічної реакції між воднем і киснем. У рух фура наводиться декількома електромоторами сумарною потужністю 1000 кінських сил. Комплект батарей ємністю 320 кВт · год буде забезпечувати запас ходу від 800 до 1600 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook