Автоновини Військова техніка

Україна розробляє новий бронеавтомобіль на шасі КрАЗ-5322

Комрат - новий бронеавтомобіль на шасі КрАЗ-5322

Відоме підприємство «Українська бронетехніка» веде розробку нової, високозахищеної бронемашини «Комрат» на шасі КрАЗ-5322.

Конструкторсько-виробниче підприємство «Українська бронетехніка» розробляє передовий бронеавтомобіль «Комрат», пише AUTO-Consulting. У модельному ряду компанії він повинен зайняти проміжне місце між «Вартою» на шасі МАЗ і «Новатором» на базі Ford F-550. Відмінна риса машини «Комрат» в тому, що її збудують на шасі КрАЗ-5322 колісної формули 4х4. Нагадаємо, що Кременчуцький автозавод і сам пропонує досить широку гаму бронеавтомобілів, в тому числі і на шасі 5322 – модель «Шрек».

Якщо говорити про бронеавтомобілі «Комрат», то він буде помітно нижче «Варти» – висота його складе 2,60 м, проти 2,85 м. А ось по довжині вони ідентичні – 7,19 м. А ось чим ще щегольне новинка, так це своєю меншою вагою – 16,4 т проти 17,5 т.




Бронекорпус отримає рівень захисту ПЗСА-5 по ДСТУ 3975 і зможе витримувати підрив під днищем заряду 6 кг в тротиловому еквіваленті. Кузов розрахований на 10 чоловік, причому в кормі розміститься відсік для десанту на 6 місць.

Комрат - новий бронеавтомобіль на шасі КрАЗ-5322

«Комрат», судячи по дизайнерських ескізах, отримає компоновку, схожу зі своїми старшими побратимами – довгий капот, дві пари дверей з боків і одна в кормі. У середній частині даху буде круглий люк для поворотної турелі, тут же можна встановити і різні бойові модулі.

На відміну від вже випускаємся, згаданих вище бронеавтомобілів, нова модель «Комрат» отримає набагато більше українських комплектуючих, так як в ній з’єднаються вітчизняний бронекорпус і шасі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook