Автоновини

Toyota інвестує 400 млн доларів в розробника літаючого таксі

Toyota інвестує 400 млн доларів в розробника літаючого таксі

Компанія Toyota інвестує 394 млн доларів в американську аерокосмічну фірму Joby Aviation, яка в тому числі займається розробкою літаючого таксі. Про це повідомляє прес-служба японської марки.

Йдеться про апарат з електричними двигунами, який має можливість вертикального зльоту і посадки. Поворотні гвинтові мотори при вертикальному зльоті забезпечують підйомну силу, а при горизонтальному польоті працюють як тягнущі агрегати. Літаюче таксі від Joby Aviation зможе розвивати максимальну швидкість в 320 км / г, а його дальність польоту на одній зарядці складе близько 240 кілометрів.

Перша інформація про те, що Toyota зацікавлена в розробці так званого літаючого автомобіля, з’явилася в 2017 році. Раніше повідомлялося, що японці представлять вже готову модель в 2020 році на Олімпіаді в Токіо.

На даний момент розробку літаючих автомобілів ведуть відразу кілька десятків компаній з усього світу. Наприклад, над подібним проектом працюють Airbus і фірма Boeing. Плюс до всього службу «повітряного таксі» збирається запустити фірма Uber, спеціальну диспетчерську службу для якої створить NASA. Нарешті, в ОАЕ і Європі активні випробування подібного апарату веде німецький стартап Volocopter, що інвестується Daimler і Geely.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook