Автоновини

Jaguar Land Rover придумав крісло з імітацією ходьби під час поїздки

Jaguar Land Rover придумав крісло з імітацією ходьби під час поїздки
Фото: Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover (JLR) веде розробку інноваційного автомобільного крісла, покликаного знизити ризики для здоров’я водія та пасажирів, які довго знаходяться в сидячому положенні. Про це повідомляє прес-служба британського автовиробника.

Над створенням спеціального крісла працює відділ розробки нових інтер’єрів JLR. У сидіння вбудовані особливі приводні механізми, що створюють постійні поступальні мікроколивання в районі задньої частини стегон, що сприймається мозком як ходьба. Саму систему можна індивідуально налаштувати під конкретні переваги водія і пасажира.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад чверть населення Землі – 1,4 млрд осіб – ведуть переважно сидячий спосіб життя. Це може привести до проблем з м’язами ніг і виникненню болю в спині. Імітація рухів при ходьбі дозволить знизити ризики для здоров’я під час тривалих поїздок на автомобілі.

Раніше повідомлялося, що Jaguar Land Rover (JLR) веде розробку нової системи, покликаної покращувати самопочуття водія під час поїздки. Штучний інтелект, який базується на технології контролю втоми нового покоління, зможе визначати настрій автомобіліста і на основі отриманих даних активувати ті або інші функції в салоні.

Інформація надходитиме з камери і біометричних датчиків, після чого комп’ютер проаналізує стан водія і застосує необхідні настройки. Залежно від виразу обличчя електроніка зможе підібрати необхідну температуру, потрібний рівень освітлення і вибрати відповідну композицію з плей-листа.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook