Автоновини

Tesla почала продажі Model 3 китайського виробництва

Tesla почала продажі Model 3 китайського виробництва
Фото: Tesla

Компанія Tesla почала продажі електрокара Model 3, який збирається на новому заводі компанії в Китаї, повідомляє Reuters. Американці витратили на будівництво підприємства близько 2 мільярдів доларів.

Електрокар Model китайського виробництва коштує 355 800 юанів (50 000 доларів) без урахування субсидій. Імпортовані автомобілі стоять 439 тис. юанів (62,7 тис. доларів). У США електрокар обійдеться покупцям в 40 тис. доларів.

Будівництво свого заводу на півдні Китаю американська компанія Tesla почала в січні нинішнього року. Підприємство має назву Gigafactory. Це перший завод Tesla, який знаходиться не в США.

Китайська влада вже кілька років всіляко сприяє розвитку домашнього ринку електричних машин через дуже складну екологічну ситуацію у великих містах. Крім того, уряд підтримує місцевих виробників, щоб вони могли конкурувати з іноземними компаніями.

Ще один завод Tesla планує відкрити в Німеччині. Очікується, що нове підприємство зможе щорічно виробляти до 500 тис. електромобілів. Гігафабріка 4 розташується неподалік від Берліна поруч зі споруджуваним аеропортом Берлін-Бранденбург. Завод займе територію приблизно в 300 га, що за площею еквівалентно приблизно 420 футбольним полям. Нова фабрика дозволить створити близько 10 тис. робочих місць.

Tesla Motors, яка орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 року поставляє на ринок спортивну машину Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше двох тисяч чоловік.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook