Автоновини Військова техніка

КБ “Південне” представило проект українського зенітно-ракетного комплексу

КБ "Південне" представило проект українського зенітно-ракетного комплексу

В рамках виставки “Зброя та безпека 2019” КБ “Південне” представило проект власного зенітно-ракетного комплексу, – повідомляє Український мілітарний портал.

Дальність виявлення повітряних цілей у якого буде 480 км. До складу ЗРК увійде пускова установка на власному оригінальному шасі, а також ряд допоміжних машин на шасі MAN 8×8 і Варта-Новатор.

Радіо-локаційна станція (РЛС) виявлення і супроводу цілей буде базуватися на шасі MAN 8×8. Вона зможе одночасно супроводжувати 100 різних цілей.




Радіолокаційний пост низьковисотного визначення також базуватиметься на шасі MAN 8×8. До складу комплексу також входить машина автономного енергопостачання 380в і потужністю 176 кВт.

Управління стартовою батареєю буде розміщено в броньованому автомобілі Варта-Новатор.

КБ "Південне" представило проект українського зенітно-ракетного комплексу

Відзначимо, що КБ “Південне” вже веде розробку Оперативно-тактичного ракетного комплексу “Грім-2” в інтересах Саудівської Аравії. Макет автономної пускової установки “Грім-2” на автомобільному шасі 10х10 експонувався на торішній виставці.

Проект власного зенітно-ракетного комплексу ще більш складний, однак в КБ “Південний” мають намір його реалізувати і запропонувати на озброєння. Поки рано говорити про його характеристики, але він може замінити старі С-300 ще радянського виробництва, які є на озброєнні ЗСУ.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook