Автоновини

В Euro NCAP перевірили безпеку нових VW Golf і Nissan Juke

В Euro NCAP перевірили безпеку нових VW Golf і Nissan Juke
Фото: Euro NCAP

Європейська організація опублікувала результати краш-тестів шести моделей, деякі з яких з’являться на українському ринку. Зокрема, випробування пройшов хетчбек Volkswagen Golf восьмого покоління.

Новий «Гольф» отримав п’ять зірок з п’яти можливих. Безпека водія та дорослих пасажирів оцінили в 95%, дітей – в 89%, пішоходів – в 76%, а роботу допоміжних систем – в 78%. Хетчбек показав практично максимальні результати у всіх видах випробувань, проте експерти відзначили низький ступінь захисту грудної клітини задніх пасажирів при лобовому зіткненні по всій ширині. Крім того, при бічному ударі у автомобіля відкрилися двері.

Новий Nissan Juke теж удостоївся найвищої оцінки. Маленький кросовер отримав 94% за захищеність водія і дорослих, 85% – за дітей, 81% – за пішоходів, 73% – за влаштування забезпечення безпеки. Показання, зняті з манекенів, виявили ризик отримання травм грудної клітки водієм при зіткненні зі стовпом.

Крім того, Euro NCAP провела краш-тести компактного кросовера Ford Puma, а також китайського позашляховика MG ZS і його електричної версії. Ці автомобілі теж отримала п’ять зірок з п’яти.

Єдиною моделлю, яка удостоєна всього трьох зірок, став китайський електрокар Aiways U5. Кросовер втратив бали, показавши слабкі результати при бічному і задньому ударі. Крім того, претензії у експертів викликали системи контролю швидкості і утримання в смузі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook