Автоновини

Fiat Chrysler і Peugeot домовилися про повне злиття

Fiat Chrysler і Peugeot домовилися про повне злиття

Альянс Fiat Chrysler Automobiles і група PSA (Peugeot-Citroen) досягли угоди про повне злиття. Про підписання відповідного документа в середу, 18 грудня, повідомляє прес-служба PSA.

Угода дозволить сторонам створити четвертий автомобільний конгломерат в світі за обсягом виробництва і третій – за величиною річної виручки. Вартість нової компанії складе близько 50 млрд доларів. За попередніми даними, повний процес злиття займе від 15 до 18 місяців.

За попередньою угодою, дві сторони заснують нову керуючу компанію, яку зареєструють на Нью-Йоркській і Італійській фондових біржах, а також в Euronext. У раді директорів буде 11 членів: по п’ять чоловік з боку FCA і PSA, а також один керівник.

Fiat Chrysler і Peugeot домовилися про повне злиття

Головою керуючого органу призначений нинішній глава Peugeot-Citroen Карлос Таварес, який також очолить колектив від PSA. Керівником команди від FCA стане Майк Менлі – нинішній генеральний директор Fiat Chrysler.

Компанії об’єднаються з рівним складом пайовиків – 50:50. Злиття дозволить двом автовиробникам істотно скоротити витрати на розробку нових моделей, а також знизити вартість випуску машин. Згідно з офіційним прогнозом, новий альянс в перший рік свого існування реалізує 8,7 млн автомобілів по всьому світу і поступиться за обсягом продажів лише Volkswagen, Toyota і Renault-Nissan-Mitsubishi. Річний дохід оцінюється в 170 млрд, а чистий прибуток – в 11 млрд євро.

Нагадаємо, навесні 2019 року Fiat Chrysler вів переговори про злиття з компанією Renault, проте потім відмовився від цієї ідеї. У FCA рішення пояснили відсутністю впевненості в підтримці французького уряду, без якої не може бути прийнятних умов для розвитку бізнесу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook