Автоновини

Lexus замінить п’ятилітровий атмосферний мотор новим твін-турбо V8

Lexus замінить п'ятилітровий атмосферний мотор новим твін-турбо V8

Lexus підтвердив розробку нового двигуна V8 з подвійним наддувом, який замінить нинішню п’ятилітрову атмосферну «вісімку». Це випливає з заяви автоспортивної команди «Тойоти» Gazoo Racing, яка підтвердила свою участь в наступному добовому марафоні «24 години Нюрбургрінга» з купе Lexus LC.

«У 2020 році команда використовує в гонці ряд нових технологій, в тому числі абсолютно новий твін-турбо V8, призначений для майбутніх дорожніх автомобілів, включаючи спортивні моделі», – зазначено в повідомленні.

За попередніми даними, мова йде про восьмициліндровий двигун робочим об’ємом чотири літри. Турбомотор прийде на зміну п’ятилітровому безнаддувному агрегату, що видає 477 кінських сил.

Раніше повідомлялося, що Lexus випустить «заряджену» модифікацію купе LC – з приставкою F в назві. Передбачається, що потужність нового двигуна на такому автомобілі може перевищити 600 кінських сил. Більше купе буде призвано скласти конкуренцію Mercedes-AMG S63 Coupe і BMW M8. Не виключено, що такий же двигун отримає і топова версія флагманського седана LS.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook