Автоновини Військова техніка

Міць 203-мм САУ Піон: українські артилеристи провели видовищні стрільби на сході (відео)

Самохідну установку розробляли для ураження ворожої сили ядерним пострілом, тож вона становить неабияку загрозу для агресора.

У районі відведення артилерійських сил на Донбасі українські військові провели тактичні навчання екіпажів самохідних установок “Піон” калібру 203-мм. Про це повідомляє прес-служба Об’єднаних сил у Facebook.

САУ дозволяє вражати ворога на відстані до 45 кілометрів.

“Піон – це не тільки ім’я тендітної квітки. “Піоном” називається потужна гармата, перевірена часом і боями. Вона і сьогодні стоїть на озброєнні українських артилеристів. Самохідна установка стріляє снарядами калібру 203,7 мм і здатна уражати цілі противника на відстані від 8,4 до 47,5 кілометрів”, – пояснюють у штабі.




Військові додають: САУ може стріляти не лише осколочно-фугасними та фугасними снарядами. Свого часу її розробляли для ураження ворожої сили ядерним пострілом. Утім, аби опанувати цю машину, потрібні навички. Саме їх здобувають українські артилеристи під час навчальних стрільб в ООС.

Відео вишколу за участі 203-мм артилерійської установки “Піон” дивіться далі у відео:

У штабі ООС запевняють: “Українські артилеристи зі складу Об’єданих сил, навіть знаходячись в районі відведення, не втрачають марно час. Майже щоденно вони удосконалюють свої навички, працюють над підвищенням боєздатності свого підрозділу, та завжди готові до виконання поставленої задачі”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook