Автоновини

Гігафабріка Tesla в Німеччині буде випускати до півмільйона машин на рік

Гігафабріка Tesla в Німеччині буде випускати до півмільйона машин на рік

Європейське підприємство компанії Tesla Motors, яке побудують в Німеччині, зможе щорічно виробляти до 500 тис. електромобілів. Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Гігафабріка 4 розташується неподалік від Берліна поруч зі споруджуваним аеропортом Берлін-Бранденбург. Завод займе територію приблизно в 300 га, що за площею еквівалентно приблизно 420 футбольним полям. Нова фабрика дозволить створити близько 10 тис. робочих місць.

На даний момент на території для нової Гігафабрікі розташований лісовий масив, який підданий вирубці. При цьому в «Теслі» пообіцяли посадити в околицях в три рази більше дерев, ніж буде знищено при будівництві.

Роботи стартують в 2020 році, а перші виробничі лінії почнуть діяти вже через один або півтора року. На підприємстві налагодять випуск компактного електрокара Model 3, а також одноплатформного кросовера Model Y.

На даний момент компанія Tesla також будує завод в Китаї. Гігафабріка 3 буде зведена на території площею близько 95 га, розташованої неподалік від Шанхая.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook