Автопоради Статті

Несправності автомобільної турбіни: Як усунути неполадки?

Несправності автомобільної турбіни: Як усунути неполадки?

Двигун є основною частиною транспортного засобу, а значить, до ефективної і правильної роботи цієї системи потрібно ставитися максимально відповідально.

Якщо у автомобіля, який оснащений турбонаддувом, відбувається зниження потужності, це може бути викликано поломкою турбокомпресора. Щоб перевірити чи так це насправді, потрібно натиснути на педаль газу. При цьому двигун повинен набрати максимальну межу оборотів.

Причини поломки турбіни

Якщо відсутній максимальний тиск турбокомпресора, це може означати, що у ньому відбулася поломка. Оскільки нова турбіна вважається найдорожчою деталлю, можна зробити ремонт турбіни своїми руками.

Требо пам’ятати, що поломка може виникнути з таких причин:

  • затурканість каталізатора, через що в підсумку створюється протитиск;
  • не повне закриття перепускної заслінки;
  • витік на внутрішньому тракті;
  • зазор в області турбінного нагнітача;
  • стертість крильчатки при обертанні.

Залежно від певного виду поломки слід правильно підходити до ремонту турбіни своїми руками. Більшість причин призводять до того, що турбіна не може набрати достатній тиск для успішної роботи. Якщо причиною поломки є люфт, це серйозна проблема. Самостійно здійснити заміну деталі можна тільки в тому випадку, якщо є спеціальні навички і відповідні інструменти.

Самостійний ремонт

Важливо придбати запчастини для турбіни, або ремкомплект – https://turborotor.com.ua/catalog/zapchasti-dlja-t, після чого слід розібрати турбіну. Оскільки є ризик того, що від високої температури равлик може прикипіти, необхідно докласти максимального зусилля. Потрібно акуратно відкрутити турбіну навхрест, як в разі знімання колісного диска. Після чого, слід перевірити люфт вала. Не повинно бути поперечного люфту, а при поздовжньому люфті не повинно бути перевищення на 1 мм. Щоб зняти кільце компресора, потрібно скористатися пасатижами. При цьому треба затиснути оправку іншого кінця валу.

Після зняття компресорного колеса, необхідно обов’язково помітити розташування коліс і гайки. Також потрібно зняти втулки вала і вкладиш, за допомогою якого тримається стопорне кільце з боку компресора. Важливо вал і вкладиш якісно очистити від забруднень. З валу потрібно зняти кільце ущільнювача, після чого замінити всі опорні підшипники і шайби деталями з придбаного ремкомплекта.

Обов’язково потрібно змастити маслом вкладиші. Потім необхідно вставити внутрішнє стопорне кільце під вкладиш і переконатися, що усі пази знаходяться на своїх місцях. Після цього треба вставити вкладиші і змастити втулки. Наступним етапом є надягання маслос’емного кільця, установка пластини і затягування болтів. Важливо зробити надійну фіксацію пластини за допомогою стопорних кілець. Спочатку вставляється маслос’емноє кільце, а потім вал. Після чого, необхідно їх зафіксувати гайкою.

Спочатку слід виявити причину поломки і підібрати відповідний спосіб усунення проблеми. Рекомендується проводити ремонт турбіни своїми руками саме тоді, коли це необхідно. Особливо в разі, якщо відсутні причини поломки двигуна. Адже може бути таке, що причина несправності полягає зовсім в іншому, а сили і час витрачені даремно.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook