Автоновини Військова техніка

Українські військові показали, як будуть відбивати ракетний удар Росії (відео)

Основу системи ППО України складають зенітно-ракетні комплекси Бук-М1 і С-300, а також ЗРК «Оса» і «Тунгуска». Про це йдеться в сюжеті «Радіо Свобода» – «Чим Україна вдарить по російським ракетам», інформує Enovosty.

Автори матеріалу стверджують, що «система протиракетної і протиповітряної оборони – одне зі слабких місць української армії», адже на озброєнні ЗСУ стоять ще радянські засоби ППО.

Як відомо, ЗРК «Бук-М1 – це комплекс, який взяли на озброєння ще в 1983 році. Вражає цілі на дальності до 35 км, висотою – 18 км. С-300 – взяли на озброєння в 1978 році, дальність ураження до 75 км, висота – 27 км

Бук-М1 і С300 використовують не тільки в Донбасі, але і в цілому по країні (від стратегічних об’єктів в Києві до АЕС по регіонах). З початку війни в Донбасі Україна відремонтувала багато з цих комплексів і повернула до військ.

«Нескінченно продовжувати термін служби ракет це нереально», – вважає Дмитро Уманець, голова Наглядової ради Асоціації виробників озброєння і військової техніки.




При цьому з Росії головну ракетну загрозу представляють комплекси Іскандер (знаходяться в анексованому Криму) і крилаті ракети «Калібр».

У матеріалі також йдеться, що в війська повернули ЗРК С-125-М1 – прийнятий на озброєння в 1983 році, дальність ураження 22 км, висота – 14 км. ЗСУ отримали відремонтований прототип, українські виробники пропонують модернізований варіант – «Печора-2д».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook