Автоновини

Український варіант пікапа Cybertruck – замовлення почнуть приймати в 2020 році

Український варіант пікапа Cybertruck - замовлення почнуть приймати в 2020 році

Через кілька днів після прем’єри сенсаційного творіння Tesla Cybertruck компанія «Українська бронетехніка» анонсувала розробку щонайменше ефектного пікапа – Novator-CV, пише Autocentre.

Презентація пікапа Tesla Cybertruck, що і говорити, потрясла автомобільний світ, хоча його незвичайний, рубаний дизайн вже і породив чимало жартів. Інша справа – сенсаційна заява компанії «Українська бронетехніка» про початок розробки супер-пікапа Novator-CV.

Як заявлено в офіційному прес-релізі компанії, новий пікап є цивільним варіантом вже відомого бронеавтомобіля «Новатор», побудованого на вузлах і агрегатах Ford F-550. В середині листопада велика партія цих броньованих позашляховиків вирушила в підрозділи Міноборони. Однак цими пікапами останнім часом жваво цікавилися не тільки силовики, а й цивільні особи, які хотіли б його придбати. В результаті і було прийнято рішення про розробку Novator-CV.

Український варіант пікапа Cybertruck - замовлення почнуть приймати в 2020 році

Як заявив директор компанії «Українська бронехніка» Олександр Кузьма, мова йде не про виробництво «паркетного» пікапа з «брутальною» зовнішністю, на якому можна підрулити до нічного клубу і покатати дівчат після дискотеки. За його словами, нова машина на трасі хоч поводиться як спортивний болід, проте його рідна стихія – це бездоріжжя.

І в цьому немає ніякого сумніву, адже максимальна швидкість Novator-CV буде близько 180 км / г. А разом з тим машині не складе особливих труднощів взяти підйом в 60%, подолати брід в 0,7 м або рухатися з бічним креном в 50%. Машина отримає дворядну, 5-місцеву кабіну, за якою буде вантажна платформа, здатна витримати до 2000 кг.




Головна відмінність цивільної версії – відсутність бронювання. Очікується, що замість стандартної пружинної підвіски з’явиться більш комфортабельна, пневматична, з регулюванням дорожнього просвіту. Ймовірно, помітно зміниться і салон.

Вже в базовій комплектації Novator-CV отримає від армійського «побратима» систему централізованої підкачки шин, систему пожежогасіння салону і двигуна, систему нічного бачення. Також в стандартне оснащення ввійдуть система клімат-контролю, підігрів всіх стекол і дзеркал, люк для доступу на дах, електричний інвертор на 220В, роз’єми для зарядки мобільних телефонів. І звичайно ж, який же позашляховик без лебідки – тут вона буде електрична, вологозахищена з довжиною троса 30 м.

Український варіант пікапа Cybertruck - замовлення почнуть приймати в 2020 році

А що ж c двигуном? На відміну від Tesla Cybertruck, український супер-пікап буде приводиться в рух не електромоторами, а перевіреним 6,7-літровим турбодизелем потужністю 300 к.с. і максимальним обертовим моментом в 875 Нм. Для справжнього позашляховика, який частенько забирається далеко від цивілізації, це безсумнівний плюс. Мотор буде агрегатуватися з автоматичною 6-ступінчастою КП.

А тепер найцікавіше запитання – коли з’явиться і скільки буде коштувати. У компанії «Українська бронетехніка» повідомили, що замовлення на Novator-CV почнуть приймати вже в кінці наступного року. Тому про ціну українського Сybertruck поки ще рано говорити.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook