Автоновини

Skoda приступила до випуску нової Octavia

Skoda приступила до випуску нової Octavia

Компанія Skoda почала серійне виробництво моделі Octavia четвертого покоління. Перший товарний екземпляр сімейства зійшов з конвеєра підприємства чеської марки на підприємстві у Млада-Болеславі.

Кожен день на заводі будуть збирати 1150 автомобілів. Таким чином, щорічний обсяг виробництва складе близько 400 тис. машин. Випуск першої сучасної «Октавії» стартував більше 20 років тому. За цей час модель розійшлася по всьому світу накладом у більш ніж 6,5 млн одиниць і стала однією з найбільш продаваних машин в ряді європейських країн, в тому числі в Чехії, Австрії, Фінляндії та Швейцарії.

Що стосується Skoda Octavia четвертого покоління, то її прем’єра відбулася в Празі на початку листопада нинішнього року. Модель, в основу якої лягла модернізована платформа MQB, стала довшою на 1,9 см (універсал – на 2,2 см), а ширина збільшилася на 1,5 сантиметра. Розмір колісної бази – 2686 міліметрів. Обсяг багажника у ліфтбека дорівнює 600 л, а у універсала – на 40 л більше.

Skoda приступила до випуску нової Octavia

«Октавія» стала доступна з цифровою панеллю приладів з 10-дюймовим дисплеєм мультимедіа, графіку якого можна тепер налаштовувати. У салоні також з’явився нове кермо з двома спицями, а традиційний селектор автоматичної коробки замінили на невеликий перемикач, як у моделей Audi.

Базовим мотором став трициліндровий 110-потужний агрегат об’ємом один літр, а також 1,5-літрова 150-сильна «турбочетвірка», що працює за принципом «м’якого гібрида». Дизельна гамма представлена дволітровими агрегатами потужністю 115, 150 і 200 кінських сил. Мотори працюють з шестиступінчастою механікою або семиступінчастою DSG. Плюс до всього будуть доступні повноцінні гібриди з віддачею 204 і 245 сил, а також модифікація з двигуном на природному газі.

В Ураїні продажі нової Skoda Octavia почнуться в четвертому кварталі 2020 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook