Автопоради Статті Цікаво

Як вибрати швейний оверлок

Як вибрати швейний оверлок

При пошитті будь-якого виробу потрібна обробка краю шва за допомогою додаткового обладнання – оверлока, який дозволяє обмітати шов і запобігти осипанню ниток тканини.

Сучасний оверлок прекрасно справляється з цим завданням. Спеціалізований магазин з продажу швейного обладнання Lapka.com.ua пропонує сучасні моделі оверлоків, які легко впораються з різними завданнями. Lapka.com.ua – це кращі ціни, висока якість, та функціональна різноманітність.

Однак, велика кількість представлених моделей оверлоків призводить іноді до складнощів при їх виборі. Спробуємо розібратися, який оверлок купити, який з них потрібен для домашніх робіт, а який використовують професійні швачки.

Швейні оверлоки діляться на класи:

  • за кількістю ниток, які беруть участь в утворенні обметочного шва. Мінімальна кількість ниток в оверлоці 3, але зустрічаються оверлоки і з 4-ма, 5-ю нитками. Шов на 4-х нитковий оверлок відрізняється більшою міцністю, за рахунок додаткових зміцнюючих рядків. Оверлок з 5-ю нитками дозволяє одночасно обметувати і сточувати шви, як правило, такий оверлок має професійне використання, оскільки істотно заощаджує час на обробку шва. При домашньому використанні такого оверлока необхідно буде мати до 5-ти бобін. Всі перераховані класи оверлоків влаштовані приблизно однаково; за кількістю голок. Оверлок з трьома бобінами ниток оснащений однією голкою, але вже 4-х і 5-ти ниткові оверлоки мають по дві голки;
  • за наявністю різака для тканини. Бувають обрізні оверлоки і необрізні, оверлок може бути забезпечений різаком для тканини, але різака може й не бути. При покупці варто уточнити, чи можливо відключення різака в якості додаткової функції.

Додаткові функції оверлока

При виборі оверлока необхідно враховувати його функції, виділяючи для себе суттєві і головні. Додаткові функції розширюють можливості шиття, але при цьому, звичайно, на багатофункціональний оверлок ціна виростає. Головною функцією оверлока залишається обметування швів для запобігання осипання ниток тканини. Додаткові оверлочні функції дозволяють зміцнювати шов, змінювати довжину кроку, натяг ниток, а також створювати візерунок з ниток. Останнє властиво дорогим багатонитковим оверлокам.

Останні, сучасні моделі оверлоків обладнані пристроєм, який істотно полегшує заправку ниток. Спеціальний механізм висуває петлітель і відкриває доступ до нього, заправка ниток з таким петлітелем комфортна і зручна. Полегшує обметування шва наявність диференціальної подачі тканини, особливо якщо потрібна обробка трикотажних швів. У сучасних моделях безпосередньо на корпусі наводиться схема заправки ниток. З її допомогою легко і без помилок можна буде зробити заміну ниток. Знімна платформа на оверлоках дає можливість обметувати вироби з вузькими формами, наприклад рукава.

Як вибрати швейний оверлок?

Вибираючи для себе кращий оверлок, варто випробувати його в магазині, перевірити рівень шуму мотора, гостроту різака, регулювання ниток. Тільки так ви сожете вибрати оверлок, який відповідає повністю під ваші завдання і влаштовує вас.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook