Автоновини

Ford представив новий кросовер в стилі Mustang

Ford представив новий кросовер в стилі Mustang
Фото: Ford

Компанія Ford представила електричний кросовер із зовнішністю в стилі спорткара Mustang. Прем’єра новинки під назвою Mach-E відбулася на спеціальному заході в Лос-Анджелесі. Таке найменування – відсилання до найпотужнішої модифікації спорткара Mustang першого покоління. Ціни на електрокар починаються від 43 895 доларів. Головними конкурентами Mach-E називаються Tesla Model Y і Jaguar I-Pace.

Автомобіль побудований на платформі Global Electrified 2 (GE2), яка є модернізованою версією архітектури C2, використовуваною моделями Focus і Kuga. Базові версії з заднім приводом доступні в двох варіантах потужності: 255 і 282 кінські сили. Старші модифікації з системою повного приводу комплектуються 332-сильною установкою.

Пізніше дебютує версія GT Performance, яка оснащується електричною установкою потужністю 459 кінських сил. Така модифікація кросовера може розігнатися до сотні всього за 3,5 секунди. Залежно від версії без підзарядки електрокар може проїхати від 340 до 600 кілометрів. Поповнити заряд батарей до 80% можна за 38 хвилин завдяки системі швидкої підзарядки. У компанії відзначили, що вартість володіння автомобілем в п’ятирічний термін (120 000 км) буде приблизно на 38% менше, ніж для моделі Escape з традиційним двигуном внутрішнього згоряння.

Кросовер отримав передню і задню оптику в стилі оригінального «Мустанга», купеподібний силует і закриту «радіаторну решітку». У автомобіля два багажника – об’ємом 821 л (1688 л при складених задніх сидіннях) і 136 літрів. Традиційні дверні ручки у машини відсутні, замість них встановлені спеціальні кнопки. У салоні встановлені цифрова приладова панель і великий сенсорний дисплей діаметром 15,5 дюйма. Також новинка отримала аудіосистему Bang & Olufsen з 10 динаміками і панорамний дах.

У Ford сподіваються, що в майбутньому 40% світових продажів бренду будуть припадати саме на екологічно чисті машини. Зокрема, до 2022 року з бензоелектричними  силовими установками повинні з’явитися пікап F-150 і спорткар Mustang.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook