Автоновини

Kia представила нову Optima

Kia представила нову Optima
Фото: Kia

Компанія Kia представила седан K5 нового покоління, який за межами Південної Кореї відомий під назвою Optima. На домашньому ринку продажі автомобіля почнуться вже в грудні, а до США і Європи він добереться трохи пізніше.

У Kia відзначили, що разом з п’ятим поколінням «Оптими» дебютував новий дизайнерський напрямок, якого будуть дотримуватися при розробці майбутніх моделей південнокорейської марки. Відмінною особливістю седана стала еволюціонована радіаторна решітка «Посмішка тигра» нової форми, масивні бічні повітрозабірники, а також задні ліхтарі, об’єднані лінією стоп-сигналу.

Kia представила нову Optima

Довжина нової Kia Optima склала 4905 мм (на 50 мм більше моделі попереднього покоління), ширина – 1860 мм (плюс 25 мм), але при цьому висота зменшилася на 20 мм – до 1445 міліметрів. Розмір колісної бази виріс на 45 мм – до 2850 мм, що забезпечило автомобілю «відчутний драйверський характер».

Фотографії інтер’єру поки не опубліковані, однак, судячи за дизайн-скетчами, «Оптима» отримає повністю цифрову приладову панель, великий сенсорний дисплей мультимедіа, мультифункціональне рульове колесо, а також круглий селектор трансмісії, який замінить традиційний важіль.

Kia представила нову Optima

За попередніми даними, в моторну гамму п’ятої Kia Optima увійде 1,6-літрова «турбочетвірка» потужністю 180 к.с., а також новий агрегат Theta 3 об’ємом 2,5 л потужністю 286 кінських сил. Останній мотор буде працювати з новим восьмиступінчастим «роботом».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook