X

Нова україно-турецька зброя: створюється новий ЗРК середньої дальності

Україна та Туреччина планують спільно створити новий зенітно-ракетний комплекс середньої дальності.

Про це під час брифінгу в Інформаційному агентстві АрміяInform розповів начальник управління ВТП та формування ДОЗ Департаменту військово-технічної політики та розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України полковник Владислав Шостак, повідомляє Defense Express.

За його словами, відповідне питання обговорювалося під час спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2019», що проходила у Києві з 8 по 11 жовтня ц.р. При цьому будуть використані, як напрацювання та технології турецької сторони, так і українські, що були реалізовані при створенні високоточної ракети «Вільха».




З турецькими партнерами також обговорювалися питання щодо їхньої можливої участі в реалізації проєкту будівництва корветів для Військово-Морських Сил ЗС України.

Крім того, був відзначений позитивний приклад співпраці між двома країнами – укладання угоди з турецькою стороною про закупівлю певної кількості оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar, а також боєприпасів до них. Важливо й те, що для ефективного використання цих БПЛА вже підготовлено кваліфікований персонал, який отримав відповідні сертифікати. Ближчим часом комплекс буде готовий до застосування за призначенням.

Варто додати, що Україна та Туреччина також спільно працюють над більш потужним ударним безпілотником Akinci.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post