Автоновини Військова техніка

Представлено новий експериментальний танк на українському шасі (фото)

Представлено новий експериментальний танк на українському шасі (фото)

Армія М’янми побудувала дослідний зразок легкого танка, створеного на базі шасі 122-мм самохідної гаубиці 2С1 “Гвоздика”. Новий танк отримав вежу зі встановленою з 105-мм гарматою від китайської колісної (6х6) броньованої машини WMA301 (PTL02) Assaulter. Про це повідомляє Defense Express з посиланням на Myanmar Defence Weapons.

Варто відзначити, що на початку 2014 року ДК “Укроборонпром” уклав контракт на поставку в М’янму комплекту обладнання для виробництва зварних корпусів для легкоброньованої техніки БТР-4У і 2С1У, з метою організації виробництва в М’янмі бронетранспортерів БТР-4У і машин 2С1У.

Позначення 2С1У раніше мав український варіант модернізованої 122-мм самохідної гаубиці 2С1. Однак, в даному випадку, можливо, мається на увазі організація збирання в М’янмі гусеничних машин на основі ходової частини та бронекорпусу 2С1 (яка створена на базі шасі МТ-ЛБ). Швидше за все, однією з цих машин може бути легкий танк (також ймовірно, створений за участю України).

Фото: Китайська колісна броньована машина вогневої підтримки WMA301 (PTL02) Assaulter 6х6, озброєна 105-мм гарматою ЗС М’янми (зліва). Українська 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» Збройних сил України (праворуч)

Відомо, що постачання обладнання та запчастин за даним контрактом здійснювалися “Укроборонпромом” в М’янму з 2016 року, а на початку 2019 року з’явилася інформація про плани організації складання в М’янмі БТР-4У і 2С1У на новому заводі, який має запрацювати з другої половини 2020 року.



Фото: МТ-ЛБМШ озброєна бойовим модулем «Шквал» Збройних сил М’янми на навчаннях

Нагадаємо, в 2006-2009 роках М’янма отримала з України 26 модернізованих гусеничних броньованих машин МТ-ЛБМШ з встановленим українським бойовим модулем “Шквал”. У жовтні 2017 року генеральний директор ПАТ “Харківський тракторний завод” (на якому за радянських часів випускалися самохідні гаубиці 2С1 і броньовані тягачі МТ-ЛБ) Андрій Коваль заявив, що підприємство отримало нове замовлення на постачання до М’янми “всієї номенклатури техніки на шасі МТ- ЛБ “.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook