Автоновини

Генерального директора Renault відправили у відставку

Генерального директора Renault відправили у відставку
Фото: Renault

Генеральний директор Renault Тьєррі Боллоре залишає компанію. Це рішення було ухвалене радою директорів концерну, повідомляє прес-служба Renault. На цій посаді топ-менеджер працював з січня нинішнього року. Про причини такого рішення поки не повідомляється.

Тимчасовим директором Renault призначена Клотільда ??Дельбе. До цього вона займала посаду фінансового директора. На цій посаді їй допомагатимуть Олів’є Мурзі і Хосе Вінсена де Лос Мозоса, які отримали посаду заступників генерального директора

Як повідомляє Financial Times, ці перестановки пов’язані з справою Карлоса Гона. Однак офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Раніше стало відомо, що глава японського концерну Nissan Motor Хірото Саікава покинув свій пост. В ході внутрішнього розслідування з’ясувалося, що топ-менеджер в 2013 році призначав собі завищені премії в розмірі 47 мільйонів ієн. Крім цього, Саікаву і ряд інших високопоставлених службовців звинуватили в тому, що вони скористалися так званим правом «переоцінки акцій», отримавши в якості винагороди додаткові кошти від завищеної ринкової вартості цінних паперів.

Глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон, якого підозрювали в ухилянні від сплати податків, був заарештований восени минулого року. На початку 2019 року Гон заявив, що пов’язує свій арешт японською владою за звинуваченням у несплаті податків з «змовою і зрадою» топ-менеджерів «Ніссана». За словами Гона, вище керівництво Nissan виступало проти його ініціативи подальшого більш глибокого злиття трьох компаній-партнерів. Питання по об’єднанню автовиробників в одну холдингову компанію обговорювалося з президентом «Ніссана» Хірото Саікавою, який, в свою чергу, відмовився підключити до дискусії керівника Mitsubishi Motors Осаму Масуко.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook