Автоновини Військова техніка

Українські РСЗВ отримають зброю з далекобійністю вдвічі більшою, ніж у російських аналогів (відео)

Конструкторське бюро “Південне” почало розробку далекобійних снарядів для реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град” і БМ-30 “Смерч”. Про це заявив гендиректор КБ Олександр Дегтярьов, передає  “Український мілітарний портал“.

“Сьогодні замовлення номер один – це виробництво серійних боєприпасів для РСЗВ. Ми будемо робити розробку корпусу двигунів, елементів боєприпасів”, – сказав Дегтярьов, додавши, що дальність польоту українських снарядів і ракет буде удвічі більшою, ніж у російських аналогів.

Він зазначив, що розробка ведеться за рахунок бюро. Випробування проходитимуть також на базі КБ.

У грудні минулого року підприємство запустило нову виробничу ділянку, на якій виготовляються зразки корпусів боєприпасів. Відомо, що під час виробництва використовуватиметься технологія без зварних швів і шпонкових з’єднань. Переваги такої технології – спрощення конструкцій, зниження їхньої ваги, підвищення надійності і міцності, скорочення часу проектування і впровадження у виробництво, економія матеріалів і значне здешевлення виробничого процесу.

Збірку снарядів до реактивних систем залпового вогню планують розгорнути на Павлоградському механічному заводі, що спеціалізується на виготовленні твердопаливних двигунів і їхніх елементів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook