Автоновини Військова техніка

Отаман-3: «Укроборонпром» представив нову потужну суперзброю (відео)

БТР Отаман-3 - сенсація українського ВПК (відео)

На виставці «Зброя та безпека» в Києві презентували новий бронетранспортер українського виробництва Отаман-3, який втілив новітні світові технології.

Однією з сенсацій виставки стала прем’єра бронетранспортера «Отаман-3» ( «Отаман 3»), розробленого компанією «Практика» спільно з провідними підприємствами «Укроборонпром». Так, для машини пропонується бойовий модуль харківського виробництва, а також вітчизняна навігація.

Як зазначив директор компанії «Практика» Олег Висоцький, на відміну від раніше представлених перспективних зразків, «Отаман-3» вже повністю закінчений БТР, який готовий постати перед державними випробуваннями.

Машина розроблялася за технічним завданням морської піхоти. Вона здатна перевозити до 10 осіб. Кузов броньований по класу STANAG 3, проте з додатковим керамічним захистом, що відповідає STANAG 4. На висоті і протимінний захист – машина витримує вибух в еквіваленті до 8 кг тротилу.




Отримано дозвіл від Євросоюзу на використання армійського багатопаливного двигуна Deutz – 6-циліндрового, робочим об’ємом 11,9 л і потужністю 550 к.с. і з крутним моментом 1900 нм при 1300 об / хв. Коробка передач – автоматична, 6-ступінчаста, Allison 4500 SP-P. На «Отаман-3» використовується незалежна підвіска американського виробництва.

Відмітна риса БТР – підвищений запас міцності, осьове навантаження може досягати 9,0 т, а повна маса – 27 т. Це дозволяє збільшити корисне навантаження машини до 7,0 т – а це більше броні і більше озброєння.

Зокрема для «Отаман-3» пропонується дистанційно керований бойовий модуль БМ-7 «Парус» – з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1 (2А72) скорострільністю до 300 пострілів на хвилину і дальністю по наземних цілях до 4000 м (снаряди ОФЗ і ВІД ), а по повітряним – до 2500 м. У бойовий модуль входить кулемет ПКТ калібру 7,62 мм і ПТРК «Бар’єр» з дальністю від 100 до 5000 метрів.

Одна з фішок БТР була презентована на виставці – це шолом віртуальної реальності від компанії Limpid. Він з’єднаний з зовнішніми камерами і забезпечує круговий огляд в 360 градусів, буквально через броню, по всьому периметру бронеавтомобіля.

БТР ОТАМАН-3 – СЕНСАЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО ВПК (ВІДЕО)

Вартість новинки заявлена на рівні БТР-4. Як зазначив Олег Висоцький, в цьому році для Нацгвардії, прикордонників і управління держохорони поставлено більше 70 одиниць техніки, в основному це «Козак-2» і «Козак-001».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook