Автоновини Військова техніка

На виставці «Зброя та безпека-2019» вперше показана потужна українська зброя (відео)

На виставці «Зброя та безпека-2019» вперше буде показана потужна українська зброя (відео)

ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», вперше на Міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2019» представила натурний зразок ракетного комплексу «Нептун». Про це повідомляє Defense Express.

Відзначимо, що вітчизняний РК-360МЦ «Нептун» є комплексом крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів в будь-яких метеорологічних умовах, час доби чи пори року, навіть при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Нагадаємо, перші роботи зі створення вітчизняного ракетного комплексу почалися на ДККБ «Луч» у 2014 році. Публічна демонстрація льотних випробувань ПКР відбулася 30 січня 2018 року.

Під час Міжнародної виставки IDEX-2019, що проходила 17-21 лютого ц.р. в ОАЕ ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» вперше представило моделі наземного комплексу крилатих протикорабельних ракет «Нептун». Вітчизняна установка з 4 пусковими для нових протикорабельних крилатих ракет базується на повнопривідному шасі КрАЗ-7634НЕ з колісною формулою 8х8.

На виставці «Зброя та безпека-2019» вперше буде показана потужна українська зброя (відео)

Після цього відбулися ще декілька пусків ракет Р-360, а у квітні на полігоні «Алібей», пройшли випробування вже повного комплексу наземного базування — РК-360МЦ «Нептун» з практичними пусками.

Варто додати, що загалом Держконцерн в рамках масштабної виставки експонує понад 120 зразків військової техніки українського виробництва.

Нагадаємо, Міжнародна спеціалізована виставка засобів захисту, озброєння, військової та спеціальної техніки, технологій і товарів подвійного використання «Зброя та безпека-2019», триватиме з 8 по 11 жовтня ц.р. у МВЦ (м. Київ, Броварський проспект, 15).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook