Автоновини

Глава Jaguar Land Rover: XJ наступного покоління буде електричним

Глава Jaguar Land Rover: XJ наступного покоління буде електричним
Фото: Autocar

Компанія Jaguar випустить флагманську модель XJ наступного покоління з повністю електричною силовою установкою. Про це заявив президент Jaguar Land Rover Ральф Шпет, виступаючи на церемонії відкриття нового дизайн-центру концерну. Вся інша інформація про проект поки тримається в секреті.

Раніше головний дизайнер «Ягуара» Джуліан Томсон розповів, що новий XJ буде являти собою «дуже красивий розкішний автомобіль, який при цьому не вийде схожим на традиційний великий седан представницького класу».

За неофіційними даними, в основу майбутнього автомобіля ляже масштабована архітектура MLA, яка передбачає використання як традиційних двигунів внутрішнього згоряння, так і гібридних, або повністю електричних схем. Очікується, що новий Jaguar XJ укомплектують чотирма електромоторами потужністю по 200 к. с. кожен і комплектом акумуляторів на 100 кіловат-годин. Однак офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Випуск нинішнього Jaguar XJ вже завершився – останній автомобіль зійшов з конвеєра в Соліхаллі на початку червня. За дев’ять років британці продали більше 120 тис. машин. При цьому останнім часом продажі моделі різко впали. Наприклад, в Європі Jaguar XJ розійшовся тиражем всього в 1099 автомобілів, а в США компанія реалізувала 1 579 машин. Седан доступний як зі стандартною, так і з подовженою колісною базою, а в його лінійку двигунів входять трилітрові бензинові і дизельні мотори V6.

Першою повністю електричної моделлю Jaguar став I-Pace. Кросовер комплектується двома електричними агрегатами, які в сумі видають 400 к. с. і 696 Нм крутного моменту. Автомобіль може прискорюватися до 100 км / год за 4,8 с, а його максимальна швидкість примусово обмежена 200 км на годину. Мотори харчуються від комплекту літій-іонних батарей на 90 кВт · год, що забезпечують запас ходу в 470 км (по циклу WLTP).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook