X

Amazon закупить 100 тисяч електрокарів на суму 4 мільйона доларів

Фото: Rivian

Американський інтернет-гігант Amazon оголосив про намір закупити у стартапа Rivian 100 тис. електричних комерційних фургонів. Сума угоди може досягти близько чотирьох мільйонів доларів.

Згідно з новою стратегією інтернет-ритейлера, через п’ять років до 80% енергії для його діяльності повинно надходити з відновлюваних джерел. А з 2030 року її частка повинна досягти 100%.

Раніше Amazon інвестував 700 млн доларів в компанію Rivian, яка займається розробкою легкових і комерційних автомобілів з нульовим рівнем шкідливих викидів. Перші поставки електричних фургонів для Amazon заплановані на 2021 рік.

Про фірму Rivian стало широко відомо в кінці 2018 року, коли американці показали свою першу розробку – пікап RT1. Він отримав незалежну двохважельну підвіску спереду і многоважель ззаду, а також пневматичні адаптивні амортизатори, завдяки яким дорожній просвіт варіюється в діапазоні від 200 до 340 мм. У кожному з коліс пікапа встановлено по електромотору, що розвивають 200 кінських сил. У топовій комплектації з батареями на 180 кВт · год сумарна віддача агрегатів становить 765 к. с. і 1120 Нм крутного моменту.

Пікап здатний прискорюватися з місця до 96 км / год за три секунди, а його максимальна швидкість складає 201 км на годину. Запасу акумуляторів вистачить, щоб проїхати без підзарядки до 650 кілометрів. Згодом Rivian показав ще одну свою розробку – великий семимісний позашляховик RS1, який отримав агрегати зі схожими характеристиками.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post