Автопоради Статті

Плюси та мінуси: оренда автомобіля в Україні

Плюси та мінуси: оренда автомобіля в Україні

Сучасний, динамічний ритм життя змушує людей систематично користуватися транспортними засобами. Автомобіль давно перестав бути розкішшю, тепер він являє собою необхідний засіб для вирішення різних життєвих питань.

Коли особистий транспорт виходить з ладу, або немає можливості придбати власну машину, на допомогу приходить послуга прокату авто. Сьогодні оренда в Україні є затребуваною послугою всюди: як у великих містах, так і в дрібних населених пунктах. Не дивно, що кількість компаній, що надають машину напрокат, зростає. У цій статті ми розберемо плюси і мінуси оренди авто.

Переваги оренди авто

Оренда автомобіля має як явні переваги, так і певні недоліки. Важливо: переліком достоїнств володіють тільки великі компанії, які надають професійні послуги. Дрібні точки прокату автомобілів позбавлені явних переваг, плюс є ризик нарватися на несумлінне ставлення співробітників. Врахуйте цей момент. Почнемо з достоїнств оренди автомобіля.

Економія коштів

Ви берете автомобіль на короткий проміжок часу, тому немає необхідності виплачувати його повну вартість. Припустимо, ви перебуваєте в тривалому відрядженні, і купувати машину просто недоцільно. Ви оформляєте договір з компанією і берете машину на потрібний термін.

Мінімум клопоту

Від клієнта вимагається дотримуватися тільки два правила: вчасно заливати паливо і грамотно експлуатувати автомобіль. Не потрібно проводити ремонт, ТО та інші малоприємні заходи. Якщо Ви звертаєтеся в хорошу компанію, вам надають справний і чистий автомобіль, той що повністю відповідає всім суворим критеріям споживача.

Можливість вибрати будь-який автомобіль

Найважливіший для багатьох плюс. Так як пропонує можливість вибрати будь-який відповідний вам автомобіль. Від преміум класу, представницького рівня до містких мікроавтобусів з водієм –
https://www.toprent.ua/arenda-mikroavtobusa
, для комфортних поїздок.

Мінуси оренди автомобіля

Недоліки послуги не такі помітні, і переваги явно превалюють над ними. Але мінуси є. І при оренді автомобілів їх обов’язково потрібно враховувати. В іншому випадку ви ризикуєте втратити грошові кошти і опинитися в неприємній ситуації. Два основних недоліки послуги:

  • «Підводні камені», пов’язані зі страховкою. Компанії, які намагаються здерти з клієнта якомога більше грошей, складають договір з розпливчастими пунктами. Якщо людина поспішає, то ставить підпис, особливо не вникаючи в умови. Тобто, вона не знайомиться з договором детально. І тільки потім з’ясовується, що необхідно заплатити більше коштів за страховку. Тому клієнтові слід звертати увагу на даний пункт договору.
  • Штрафи. Тут все залежить від самого клієнта. Якщо він віддає машину в належному стані, то ніяких претензій до нього пред’являтися не буде. Однак якщо клієнт сильно забруднить автомобіль, або того гірше – зашкодить, то штрафів не уникнути. Тому потрібно звернути особливу увагу на пункт договору, який відноситься до санкцій. Багато компаній не беруть штраф за бруд. А ось деякі, не проти причепитися до клієнта з будь-якого приводу, щоб отримати грошову вигоду.

Привабливість послуги

Привабливість послуги полягає в її простоті. Прокат авто не має на увазі заповнення величезної кількості документів. Щоб скористатися послугою, людині потрібно зробити п’ять простих дій і це безсумнівний плюс:

  1. Підготувати необхідні документи. Перелік невеликий і, як правило, він обмежується основними документами.
  2. Володіти сумою застави.
  3. Вибрати компанію, що надає данні послуги. Залишити заявку на офіційному сайті, або зателефонувати, і відвідати офіс компанії.
  4. Заповнити договір. Як правило він містить небагато пунктів, тому з кожним з них слід уважно ознайомитися, щоб потім не потрапити в халепу.
  5. Дочекатися автомобіль в пункті призначення (як правило, за окрему плату), або самому забрати транспортний засіб. Все залежить від рішення клієнта – як йому зручніше.

Підсумовуючи, ми бачимо, що наявність недоліків у послуги оренди авто, насамперед залежить від клієнта. Якщо він уважно читає пункти договору і проявляє акуратність, ніяких проблем не виникне. Також важливо звертатися до перевірених компаній, таких як «TopRent». Адже тільки досвідчена компанія, з великим автопарком (50+ авто), гарантує, що будь-який обраний вами автомобіль буде в ідеальному стані, а в процесі експлуатації не спливе ніяких «підводних каменів».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook