Автоновини

Відео: Tesla Model 3 розбили в краш-тестах

Відео: Tesla Model 3 розбили в краш-тестах
Фото: IIHS

Електрокар Tesla Model 3 став другим екологічно чистим автомобілем, який отримав вищий рейтинг безпеки від американського Страхового інституту дорожньої безпеки (IIHS). Машина пройшла всі необхідні тести на зіткнення, також експерти провели дослідження фар і роботу систем безпеки.

По всіх категоріях автомобіль отримав оцінку «добре» або «відмінно». Також експерти залишилися задоволені роботою системою запобігання зіткнень. В результаті електрокар отримав найвищий рейтинг безпеки Top Safety Pick +.

До цього високої оцінки в краш-тестах також домігся електричний кросовер Audi e-tron. Після проходження шести тестів машина удостоїлася найвищого рейтингу безпеки Top Safety Pick +.

У липні електрокар Model 3 пройшов краш-тести європейської організація Euro NCAP. Найдоступніший автомобіль американської компанії отримав найвищу з можливих оцінок – п’ять зірок. Ступінь безпеки водія і дорослих пасажирів Tesla Model 3 оцінили в 96%, дітей – в 86%, пішоходів – в 74%, а роботу електронних допоміжних систем – в 93%. Автомобіль практично без нарікань пройшов всі види краш-тестів, включаючи імітацію бічного зіткнення зі стовпом. Фахівці лише вказали, що саме при такому ударі існує ризик отримання травми грудної клітини у водія.

На даний момент Tesla пропонує два варіанти Model 3, які комплектуються тільки одним двигуном. Базовий автомобіль здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 5,6 сек., а його максимальна швидкість досягає 210 км / г. Запас ходу складає 354 км. Варіант Long Range комплектується 258-потужним електромотором, що дозволяє набирати “сотню” за 5,1 секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook