X

Електрокари Tesla отримають нову силову установку з трьома моторами

Фото: Tesla

Електрокари Tesla почнуть обладнувати новою силовою установкою під назвою Plaid. Першим таку серійну модифікацію отримає Model S. Як повідомив глава Tesla Ілон Маск в своєму Twitter, це станеться вже в наступному році.

За його словами, така модифікація має на увазі установку трьох елетромоторів. Також таку силову установку отримають кросовер Model X і Tesla Roadster.

Точні ціни на Plaid-модифікації американських електрокарів невідомі. За словами Маска, вони будуть дорожче існуючих версій, але дешевше конкурентів. Можливо, глава Tesla мав на увазі нещодавно представлений Porsche Taycan. Вартість німецького елеткрокара складає 150 000 доларів.

Нещодавно Tesla Model S з новою силовою установкою встановила рекорд знаменитої американської траси «Лагуна Сека» (штат Каліфорнія), показавши найкращий час серед серійних чотирьохдверних автомобілів. У рекордному заїзді брав участь прототип з модернізованою трансмісією і перенастроєним шасі, який подолав трек з великим перепадом висот за 1 хвилину і 36,555 секунди.

Крім цього, Tesla готується до рекорду на «Північній петлі» «Нюрбургринга» в категорії «Найшвидший чотиридверний електрокар». Кращий час у цій категорії показав нещодавно представлений Porsche Taycan. Німецький електромобіль пройшов 20,6-кілометрову трасу за 7 хвилин і 42 секунди.

У найближчих планах Tesla представити електричний пікап. Автомобіль отримає футуристичний дизайн в стилі кіберпанк. Вже у стандартній комплектації у машини буде два електричних двигуна з «божевільним обертовим моментом» і повний привід. Автомобіль зможе проїжджати без підзарядки акумуляторів приблизно 650-800 кілометрів.

Компанія Tesla, яка орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 продає Tesla Roadster. У 2012 році компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post