Автоновини

Geely інвестує 50 млн євро в німецьке аеротаксі з автопілотом

Geely інвестує 50 млн євро в німецьке аеротаксі з автопілотом

Німецький стартап Volocopter оголосив про отримання додаткових 50 млн євро від китайської компанії Geely, які будуть витрачені на подальшу розробку і запуск служби безпілотних літаючих таксі. Сервіс нового виду транспорту повинен бути запущений в протягом найближчих трьох років, повідомляє Automotive News.

Volocopter веде розробку літальних апаратів з можливістю зльоту і посадки, які дозволять жителям мегаполісів з швидкістю добиратися до пункту призначення, минаючи пробки.

Літаюче таксі VC200 оснащено 18 роторами, які живляться від такої ж кількості невеликих електромоторів. Управління, яке не потребує людського втручання, здійснюється за допомогою штучного інтелекту. При цьому на апараті також передбачена можливість ручного управління.

У листопаді 2017 року Volocopter провів в Дубаї успішні випробування апаратів. Пілотна програма по запуску «повітряного таксі» в ОАЕ розрахована до 2022 року. Передбачається, що сервіс буде об’єднаний з системами громадського транспорту Дубая, включаючи метро, трамвайні і автобусні лінії, а також морський транспорт.

Угода, укладена з Geely, передбачає, що сторони створять спільне підприємство по запуску такого ж сервісу в Китаї. Крім Geely, кошти в німецький стартап також вкладає концерн Daimler.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook