Автоновини Франкфурт-2019

Lamborghini винайшла супергібрід потужністю 819 сил

Lamborghini винайшла супергібрід потужністю 819 сил
Фото: Аutocar

Компанія Lamborghini представила на автосалоні у Франкфурті свій перший в історії гібридний спорткар під назвою Sian, що в перекладі означає «блискавка». Новинка вийде обмеженим тиражем в 63 екземпляра, і всі вони вже розпродані. Ціна на машину склала 2,5 млн доларів.

Автомобіль побудований на базі спорткара Aventador SVJ. Дизайн моделі нагадує концепт Terzo Millennio. По осях – 43:57. Розмір колісної бази машини становить 2700 міліметрів. Автомобіль отримав висуваєме антікрило, скляну кришку моторного відсіку, фари Y-подібної форми і кузов з вуглепластика. У компанії заявили, що машина отримала «футуристичний дизайн в поєднанні з видатними аеродинамічними рішеннями, які уособлюють серце і душу Lamborghini».

До складу гібридної силової установки увійшов 6,5-літровий безнаддувний двигун V12 з віддачею 775 кінських сил. Цей мотор також використовується на Aventador SVJ. Агрегат працює спільно з електромотором потужністю 34 кінські сили і семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Сумарна віддача машини становить 819 кінських сил. Тяга передається на всі колеса.

Розгін Lamborghini Sian з 0 до 100 км / год займає менше ніж 2,8 секунди. Максимальна швидкість перевищує 350 км на годину. За цими параметрами новинка не відрізняється від Aventador SVJ. При цьому розгін з 30 до 60 км / год і з 70 до 120 км / год займає у Sian на 0,2 і 1,2 секунди менше завдяки новій системі заощадження енергії. Харчується система не від літій-іонної батареї – вперше для цього використовується суперконденсатор. Пристрій розташовується між пасажирською капсулою і двигуном для кращого розподілу ваги.

Суперконденсатор в три рази потужніший і в три рази легше звичайного акумулятора. Заповнювати енергію можна при кожному гальмуванні за допомогою особливої ??системи рекуперації. Застосовувати її можна для підвищення потужності при розгоні на швидкості до 130 км на годину. Це нововведення є власною розробкою інженерів Lamborghini.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook