Автопоради Статті

Заміна гумових втулок стабілізатора: поради та рекомендації

Заміна гумових втулок стабілізатора: поради та рекомендації

Під час руху по дорозі автомобіль повинен демонструвати стійкість. Для цього транспортний засіб обладнано стабілізатором, одним з елементів якого є спеціальні гумові втулки. Ці елементи забезпечують плавний хід, а також усувають вібрацію і додатковий шум.

Що таке втулка стабілізатора?

Втулки виготовляються з гуми методом лиття. Практично всі елементи мають стандартну форму. Лише в деяких моделях автомобілів втулки відрізняються незначними конструктивними особливостями, які мають безпосереднє відношення до стабілізатора. Деякі втулки мають канавки, призначені для поліпшення експлуатаційних характеристик. Завдяки їм розглянутий елемент служить набагато довше і надійно захищений від механічних пошкоджень.

Ознаки зносу втулки стабілізатора

Практика показує, що найчастіше про необхідність заміни автовласник дізнається в результаті профілактичного огляду. На поверхні гуми виникають потертості, дрібні тріщини і інші пошкодження. Все це свідчить про те, що елемент необхідно міняти.

Відповідно до умов експлуатації автомобіля, заміна деталей здійснюється через кожні 30000 км пробігу (іноді рідше, в залежності від рекомендацій автовиробника). При цьому експерти рекомендують відразу міняти всі витратні матеріали, причому незалежно від їх фізичного зносу.

Зазвичай поверхня елементів забруднена. Тому, щоб переконатися в їх належному стані поверхню необхідно очистити. Про те, що деталь не придатна до експлуатації свідчать наступні ознаки:

  • під час руху відчуваються удари рульового колеса;
  • відзначається нестійкість транспортного засобу;
  • під час руху по прямій лінії транспортний засіб веде вбік;
  • спостерігається люфт рульового колеса на поворотах;
  • виникають додаткові вібрації підвіски транспортного засобу.

Якщо автовласник помітив будь-яку з перерахованих ознак, то необхідно негайно провести діагностику. Професіоналам відомо, що в першу чергу необхідно перевірити стан деталей. Якщо проблему усунути не вдається, то проводиться додаткова діагностика.

Чому скриплять втулки стабілізатора?

Для власників легкових транспортних засобів така проблема є досить поширеною. Зазвичай проблема виникає при сильних заморозках, або ж в літні місяці, коли істотно знижується вологість повітря. Однак частіше причиною є погана якість гуми. Для того щоб уникнути цієї проблеми, важливо купувати високоякісні гумові комплектуючі у професійних виробників – www.rezinoplast.com. Підприємство «Резинопласт» виготовляє гумові втулки з маслобензостойкої гуми з працездатністю при температурі від -50 ° C до +130 ° С.

Як самостійно поміняти гумові втулки стабілізатора?

У всіх моделях транспортних засобів процедура заміни втулок здійснюється в стандартному порядку. Різниця полягає лише в інструментах і деяких особливостях. Розглянемо послідовність робіт по пунктах. При цьому, якщо у автомобіліста виникне необхідність скористатися додатковими функціями, необхідними для певної моделі автомобіля, то розібратися в деталях не складе труднощів. Отже, для заміни втулок треба:

  1. транспортний засіб необхідно встановити на яму і знерухомити. При можливості автомобіль можна підняти за допомогою спеціального пристрою; скориставшись відповідним інструментами, слід послабити болти передніх коліс;
  2. далі демонтуються передні колеса транспортного засобу. На наступному етапі відкручуються кріплення стійок стабілізатора;
  3. тепер необхідно від’єднати стійки від стабілізатора;
  4. далі потрібно повністю викрутити передні болти кріплення скоби, а задні послабити;
  5. очистити поверхню від забруднення. Це стосується тих місць, куди будуть монтуватися нові деталі;
    втулки рекомендується покрити з внутрішньої сторони силіконовим спреєм. В якості альтернативи можна скористатися мильним розчином;
  6. виконати збірку в зворотній послідовності.

У деяких випадках автомобілісту може знадобитися демонтаж картера. Зверніть увагу на те, що заміна гумових втулок стабілізатора переднього і заднього стабілізатора здійснюється аналогічно.
Спочатку рекомендується міняти передні втулки, оскільки в цій частині транспортного засобу конструкційні особливості машини ускладнюють процедуру. Міняти задні втулки набагато простіше. Тому, якщо автомобілісту вдасться виконати роботу в передній частині машини, то з заміною задніх втулок впорається кожен. І пам’ятайте купуючи якісні гумові втулки від виробника як – www.rezinoplast.com, ви економите свої кошти і отримуєте довгострокову службу даної деталі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook