Автоновини Франкфурт-2019

Перший електрокар Honda отримав камери замість дзеркал і 5 дисплеїв

Перший електрокар Honda отримав камери замість дзеркал і 5 дисплеїв
Фото: Аutocar / Honda

Компанія Honda представила свій перший серійний електромобіль під назвою Honda e. Публічний дебют новинки відбувся на автосалоні у Франкфурті.

Машина вже зовсім скоро надійде в продаж в Європі за ціною від 29 тис. євро. На даний момент Honda вже оголосила про старт прийому замовлень на електромобіль. Основним конкурентом Honda e стане новий електрокар від Volkswagen ID 3, який також вперше показали на мотор-шоу у Франкфурті.

«Низька ціна не завжди гарантує успіх. Коли ви дивитеся на продукти Apple, ви розумієте, що вони не дешеві, але практично кожен хоче їх придбати. Ми вважаємо, що те ж саме стосується і електромобілів», – заявив керівник проекту Кохей Хітомі.

Автомобіль отримав електродвигун, який встановлюється на задній осі. Новинку запропонують клієнтам в двох модифікаціях. Так, для покупки буде доступний Honda e з агрегатом потужністю 136 к. с. (100 кВт). Також клієнтам запропонують електромотор з віддачею 150 к. с. (113 кіловат). Розгін до першої сотні у обох модифікацій займає приблизно 8 секунд.

Новинка оснащується батареєю ємністю 35,5 кВт · год, яка, як заявляють розробники, є самою компактною в класі. Завдяки їй без підзарядки машина може проїхати до 220 кілометрів. У Honda вважають, що цього «більш ніж достатньо для щоденних міських поїздок». Комплект літій-іонних батарей з рідинним охолодженням сумісний з системою швидкої зарядки, яка може поповнити запас акумуляторів з нуля до 80% за півгодини.

Дизайн моделі практично не відрізняється від концепту під назвою Urban EV, який був продемонстрований публіці ще два роки тому. На відміну від прототипу серійна версія позбулася решітки радіатора з підсвічуванням, але при цьому зберегла спеціальні камери замість традиційних бічних дзеркал. Пристрої можуть передавати зображення на два шестидюймових дисплеї, встановлених в салоні новинки. У компанії стверджують, що це рішення допоможе поліпшити коефіцієнт аеродинамічного опору.

Перший електрокар Honda отримав камери замість дзеркал і 5 дисплеїв

Також новинка отримала «заховані» в стійках дверні ручки, а роль приладової панелі виконують п’ять дисплеїв. Окремий екран відповідає за роботу інформаційно-розважальної системи, який призначається як для водія, так і для пасажирів. Крім цього новинку обладнали особливим інтелектуальним персональним асистентом Honda Personal Assistant. Водієві доступні камери заднього виду, система допомоги при парковці і нова аудіосистема.

Чотиримісний хетчбек побудований на новій платформі, яка призначена спеціально для електромобілів сегмента A і B. Розподіл ваги по осях – 50:50, низький центр ваги забезпечує машині хорошу керованість. Штучний інтелект здатний навчати і розпізнавати голосові команди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook