X

Mercedes показав розкішного конкурента Tesla Model S

Фото: Mercedes-Benz

Компанія Mercedes-Benz представила на Франкфуртському автосалоні прототип розкішного електричного седана Vision EQS. Серійна версія новинки, яка зможе конкурувати з Tesla Model S, Audi e-tron GT і наступним Jaguar XJ, дебютує в 2021 році.

В основі Mercedes-Benz Vision EQS лежить нова платформа, відома під внутрішнім позначенням MEA, в якій використовували міцну сталь, алюміній і композитні матеріали. Згодом таке шасі стане базою для ще більш розкішного електричного автомобіля Maybach, розробленого для конкуренції з Rolls-Royce.

Mercedes-Benz Vision EQS надають руху два електромотори, розташовані на передній і задній осі. В сумі агрегати видають 477 к. с. і 760 Нм крутного моменту. Електрокар здатний прискорюватися з місця до першої сотні за 4,5 сек., а його максимальна швидкість склала 200 км на годину.

Завдяки системі контролю вектора тяги крутний момент двигунів передається індивідуально на кожне з коліс, що забезпечує «безпрецедентне зчеплення з дорогою і керованість». Плюс до всього концепт отримав спеціальну адаптивну пневматичну підвіску і активну систему придушення кренів кузова.

Комплект акумуляторів на 100 кВт-год дозволяє проїхати без підзарядки більше 700 кілометрів – на 200 км більше, ніж кросовер EQC. За допомогою спеціальної швидкої системи підзарядки на 350 кВт запас батарей можна поповнити з нуля до 80% всього за 20 хвилин.

Що стосується зовнішності, то її викривальними рисами стали особливі панелі на передній і задній частині кузова, що складаються з 188 і 229 окремі світлодіодів. Всього в оформленні екстер’єру та інтер’єру новинки використовували близько однієї тисячі індивідуальних LED-елементів.

При розробці внутрішнього простору дизайнери черпали натхнення у оздоблення розкішних яхт. Плюс до всього електрокар отримав інноваційний інформаційно-розважальний комплекс, що дає уявлення про фірмові системі MBUX наступного покоління. Нарешті, багато елементів автомобіля виконані з вторинної сировини, в тому числі з пластикових пляшок і пластмаси, виловленої в океані.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post