Автоновини Франкфурт-2019

Audi розробила електрокар для далеких подорожей по бездоріжжю

Audi розробила електрокар для далеких подорожей по бездоріжжю
Фото: Audi

Компанія Audi представила електричний експериментальний позашляховик під назвою Al: Trail, покликаний дати уявлення про «зелені» автомобілі для екстремальних поїздок на далекі відстані. Прем’єра прототипу відбулася на Франкфуртському автосалоні.

Довжина електричного повнопривідного концепт-кара склала 4,15 м, яку можна порівняти з габаритами серійного кросовера Q3. При цьому ширина автомобіля дорівнює 2,15 м – це приблизно стільки ж, скільки у флагманського позашляховика Q7.

У кожному з коліс Audi Al: Trail встановлено по одному електромотору, які в сумі видають 435 к. с. і 1000 Нм крутного моменту. Акумулятори дозволяють електрокару проїжджати до 400 км по звичайній дорозі і до 250 по бездоріжжю. Максимальна швидкість автомобіля склала 130 км на годину.

В основі Audi Al: Trail лежить самостійна платформа, проте батареї запозичені у автомобілів Volkswagen, побудованих на архітектурі MEB, тоді як силові агрегати взяті у Porsche. Заради максимального рівня огляду використовували скління особливої форми.

Концепт-кар укомплектували спеціальними позашляховими колесами з системою, здатною прямо на ходу міняти тиск всередині покришок. Завдяки такій функції можна оптимізувати розмір плями контакту, а також збільшувати дорожній просвіт на 6 сантиметрів.

В оснащення автомобіля входить спеціальний дрон з прожекторами, який піднімається в повітря і підсвічує дорогу в темний час доби. Нарешті, концепт має автопілот четвертого рівня – електроніка в більшості випадків може вести машину самостійно, проте водій в будь-який момент може взяти керування на себе.

Audi не планує запускати в серію концепт Al: Trail. При цьому, за словами головного дизайнера компанії з Інгольштадта Марка Ліхта, багато стилістичних і технічних рішень можуть бути використані на товарному електричному позашляховику, який з’явиться в 2030 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook