Автоновини

Porsche запустила випуск електричного Taycan на «заводі майбутнього»

Porsche запустила випуск електричного Taycan на «заводі майбутнього»
Фото: Porsche

У понеділок, 9 вересня, Porsche запустила серійне виробництво свого першого товарного електрокара – Taycan. Випуск моделі налагодили на новому підприємстві в Цуффенхаузене, який в компанії називають «заводом майбутнього». 

Будівництво виробничого майданчика почалося в 2015 році – незабаром після прем’єри прототипу електромобіля Porsche Mission E. Для будівництва підприємства використовували близько 35 000 тон сталі – приблизно стільки ж, скільки необхідно для випуску 140 тис. купе 911 (покоління 991). Загальна площа приміщень склала 170 000 кв. метрів.

У нових виробничих приміщеннях використовується електроенергія з відновлюваних джерел, а для внутрішніх перевезень використовується виключно електрична техніка.

Нагадаємо, Porsche Taycan був представлений 4 вересня на спеціальних заходах, що відбулися в Канаді, Німеччині та Китаї. Новинку укомплектували двома електромоторами (на передній і задній осі), які забезпечують повний привід і поєднуються зі спеціальною двухдиапазонною коробкою передач.

На момент запуску Porsche Taycan представлений в двох топових модифікаціях – Turbo і Turbo S. Агрегати останньої при активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видають 761 кінську силу (560 кіловат). Сумарна потужність двигунів версії Turbo складає 680 к. с. (500 кВт), що дозволяє електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 секунди. Максимальна швидкість обох модифікацій – 260 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook