X

Toyota і Suzuki об’єдналися заради розробки безпілотників

Компанії Toyota і Suzuki оголосили про створення нового альянсу на довгостроковій основі, який в тому числі передбачає спільну розробку автомобілів з автопілотом. Про це повідомляють прес-служби японських автовиробників.

Згідно з угодою, Toyota викуповує 4,94-процентну частку в Suzuki вартістю 96 млрд ієн (907 млн ??доларів), тоді як Suzuki зобов’язується придбати акцій «Тойоти» на суму 48 млрд ієн (453 млн доларів). На даний момент угода очікує схвалення японських регулюючих органів. Одним з головних пунктів угоди є «спільна робота в нових сферах, в тому числі в області систем безтілесного управління».

Дві японські компанії почали обговорювати можливість створення нового альянсу ще восени 2016 року, проте тоді деталі можливого партнерства не розголошувалися. Весною 2019 стало відомо, що в рамках бізнес-співпраці Suzuki надасть Toyota напрацювання в області проектування малолітражних двигунів, а також субкомпактних автомобілів.

У відповідь Toyota надасть Suzuki технології в області проектування комбінованих і повністю електричних силових установок для гібридів і електромобілів. Тим самим Suzuki має намір зміцнити свої позиції на європейському ринку за рахунок випуску під своїм брендом двох нових гібридів і електромобілів на базі моделей RAV4 і Corolla.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post