Автоновини

Land Rover Discovery завершив експедицію по вивченню малярії в Африці

Land Rover Discovery завершив експедицію по вивченню малярії в Африці
Фото: Land Rover

Компанія Land Rover оголосила про завершення місії з вивчення малярії в Африці, для якої британці створили спеціально обладнаний позашляховик Discovery. В рамках проекту Mobile Malaria команда з трьох дослідників Кембриджського університету подолала понад 7350 км по території Намібії, Танзанії, Замбії та Кенії.

Під спеціальну мобільну лабораторію було відведено +1137 л простору багажного відділення. У список оснащення увійшла охолоджуюча установка для зберігання зразків, а також спроектована на замовлення каркасна система навантаження зі спеціальними сховищами для інвентарю і додаткової похідної батареї.

Плюс до всього позашляховик обладнали сонцезахисним тентом, домкратом, експедиційними рейлингами, а також світлодіодними головними фарами. Для своєї роботи фахівці застосовували компактні пристрої генетичного сканування MinIONs.

Завдяки позашляховику експерти змогли проаналізувати дані ДНК в найвіддаленіших локаціях. Пересувна лабораторія дозволяла збирати інформацію протягом декількох годин, хоча в звичайних умовах підготовка і доставка зразків може займати кілька тижнів.

«Малярія – одне з найнебезпечніших інфекційних захворювань в світі, причому 90% випадків зараження зосереджені саме в Африці. Головні переносники цього захворювання – москіти – які демонструють різну ступінь стійкості до препаратів і інсектицидів по всьому регіону. І генетичний аналіз – це єдиний спосіб отримати важливу інформацію про механізм цих процесів і можливі способи боротьби з ними», – відзначили фахівці.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook