Автоновини

Kia розробить кросовер на базі Rio

Kia розробить кросовер на базі Rio
Фото: Kia

Компанія Kia прийняла рішення розробити новий компактний кросовер. Автомобіль побудують на базі хетчбека Rio, повідомляє Autocar. Основним конкурентом новинки називається Volkswagen T-Cross. За неофіційними даними, машина може отримати назву XRio за аналогією з XCeed.

Остаточного рішення по проекту ще немає. Однак, за словами головного операційного директора Kia Europe Еміліо Еррери, топ-менеджери вже вивчають план розробки нового кросовера. У разі якщо проект побачить зелене світло, XRio стане найменшим всешляховиком корейського бренду. У модельній лінійці Kia кросовер займе місце на щабель нижче Stonic.

У червні компанія Kia офіційно представила новий кросовер, побудований на базі хетчбека Ceed третього покоління під назвою XCeed. У лінійці південнокорейської марки автомобіль зайняв місце між моделями Stonic і Sportage.

Kia XCeed розділив гаму двигунів зі звичайним хетчбеком, в лінійку якого в Європі входить наддувний трициліндровий бензиновий агрегат об’ємом 1 літр і потужністю 120 к. с., а також наддувна 1,4-літрова «четвірка», що видає 140 кінських сил. Крім того, доступний наддувний агрегат об’ємом 1,6 л від Ceed GT і ProCeed GT, який розвиває 204 сили і 265 Нм крутного моменту. Серед дизелів – 1,6-літрові мотори потужністю 115 сил (280 Нм) і 136 сил (320 Нм).

Кросовер Stonic використовує ту ж платформу, що і Rio. Кузов машини складається на 51% з високоміцної сталі. Вага машини становить 1069 кг, а коефіцієнт лобового опору дорівнює 0,33. У моторну гамму кросовера увійшов 1,0-літровий бензиновий турбодвигун з трьома циліндрами. Потужність агрегату становить 116 кінських сил. Також клієнтам запропонують 1,2-літровий двигун з віддачею 85 кінських сил. Такий же агрегат зараз встановлюється на Picanto. Крім того, новинка може комплектуватися 1,4-літровим двигуном. Дизельна версія кросовера комплектується 1,6-літровим мотором.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook