Автоновини

Автомобіль Джеймса Бонда продали на аукціоні

Автомобіль Джеймса Бонда продали на аукціоні
Фото: RM Sotheby's / David Bush

Спорткар Aston Martin DB5, який в 1964 році прийняв участь в зйомках фільму про Джеймса Бонда «Голдфінгер», продали на аукціоні в місті Монтерей (штат Каліфорнія) за 6,4 млн доларів. Про це повідомляється в офіційному Twitter аукціонного будинок Sotheby’s. Ім’я нового власника автомобіля не розголошується.

«Найзнаменитіший автомобіль в світі – Aston Martin DB5 1965 року – тільки що проданий за 6,4 млн доларів. Аукціон Sotheby’s в Монтереї встановив новий рекорд для моделі DB5 », – йдеться в заяві.

Всього автомобіль DB5 з’явився в семи картинах про британського секретного агента, в тому числі в «Кульовій блискавці» (1965 р), «Золотому оці» (1995 р) і «Казино« Рояль »(2006 р). Спорткар оснащується 4,0-літровим бензиновим двигуном. Потужність агрегату, становить 285 кінських сил. З таким мотором автомобіль розганяється до 100 км / год за 6,5 секунди. Максимальна швидкість – 230 км / г.

У травні цього року компанія Aston Martin приступила до випуску сучасну версію класичного спорткара DB5. Новинку розробили разом з фахівцями кінокомпанії EON Productions. Автомобіль оснастили репліками спеціальних шпигунських пристроїв – системою димової завіси, заднім куленепробивним екраном, що повертаються кріпленнями номерних знаків і здвоєними передніми кулеметами.

Збірка буде здійснюватися на підприємстві в британському Ньюпорт-Пагнелл. Всього буде випущено 25 таких автомобілів, вартість кожного з яких складе 2,75 млн фунтів стерлінгів (без урахування податків). Перші спорткари доберуться до клієнтів в 2020 році. Крім 25 машин, які будуть виставлені на продаж, британці зберуть ще три екземпляри DB5. Один компанія залишить собі, другий подарують кіностудії Eon Productions (володіє правами на франшизу), а третій буде проданий на благодійному аукціоні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook