Автоновини

Jaguar попросив змінити значення слова «автомобіль»

Jaguar попросив змінити значення слова «автомобіль»
Фото: Jaguar Land Rover

Компанія Jaguar підготувала ініціативу зі зміни визначення слова «автомобіль» в Оксфордському словнику англійської мови. Британці вважають, що нинішній опис цього слова не підходить під електрокари. Відповідний лист компанія вже направила видавничому дому Оксфордського університету, повідомляє прес-служба Jaguar.

В даний час на сайті OxfordDictionaries.com значення «автомобіля» тлумачиться як «дорожній транспортний засіб, зазвичай з чотирма колесами, що приводиться в рух двигуном внутрішнього згоряння і здатний перевозити невелику кількість людей». У компанії Jaguar пояснили, що, виходячи з цього визначення, Jaguar I-Pace та інші електрокари не є автомобілями.

«Визначення будь-якого типу транспортного засобу або технології ретельно продумується, щоб воно було максимально орієнтоване на споживача. Для нас стало великою несподіванкою, що визначення автомобіля дещо застаріле. Саме тому ми закликаємо Оксфордський словник англійської мови оновити онлайн-класифікацію, щоб відобразити перехід від традиційних двигунів внутрішнього згоряння до більш екологічних силових установок», – розповів представник Jaguar.

Jaguar I-Pace комплектується двома електричними двигунами (по одному на кожній осі), які в сумі видають 400 к. с. і 696 Нм крутного моменту. Кросовер здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за 4,8 сек., а його максимальна швидкість примусово обмежена 200 км на годину. Мотори харчуються від комплекту літійіонних батарей на 90 кВт · год, що складаються з 432 осередків, які забезпечують запас ходу в 470 км (по циклу WLTP).

За допомогою швидкої 100-кіловатної системи підзарядити батарею з нуля до 80% можна за 40 хвилин, а через точку на 50 кВт – за 90 хвилин. При використанні домашньої розетки для поповнення запасу акумуляторів буде потрібно трохи більше десяти годин.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook