Автоновини

Унікальний суперкар Ferrari Sergio продадуть на аукціоні

Унікальний суперкар Ferrari Sergio продадуть на аукціоні

Американський аукціонний будинок Gooding & Company виставить на продаж унікальний суперкар Ferrari Sergio, підготовлений італійським кузовним ательє Pininfarina. Передбачається, що за рідкісний автомобіль буде виручено від 2,5 до 3 млн доларів.

Вперше про таку машину стало відомо в 2013 році, коли Pininfarina представила на Женевському автосалоні однойменний концепт-кар. Рік по тому італійці представили дрібносерійну версію суперкара, випущену на честь автомобільного дизайнера Серджо Пінінфаріни, який помер в 2012 році.

В основу Sergio лягла платформа суперкара Ferrari 458 Speciale Aperta, який на момент свого випуску був самим потужним і швидким відкритим автомобілем італійської марки.

При цьому Sergio оснастили допрацьованим 4,5-літровим наддувним двигуном V8, віддачу якого збільшили з 570 до 605 кінських сил. Мотор поєднується з семиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. Суперкар здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за три секунди, а його максимальна швидкість склала 320 км на годину.

Всього було випущено шість таких автомобілів. У 2017 році один з суперкарів жовто-чорного забарвлення був проданий в Нідерландах за 5,6 млн доларів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook