Автоновини

Hyundai анонсував гоночний електрокар

Hyundai анонсував гоночний електрокар
Фото: Hyundai

Компанія Hyundai опублікувала відеотизер нового гоночного автомобіля з повністю електричною силовою установкою. Публічна прем’єра машини відбудеться 10 вересня 2019 року в рамках Франкфуртського автосалону.

Автомобіль був розроблений автоспортивним підрозділом Hyundai Motorsport, штаб-квартира якого знаходиться в німецькому Альценау. Воно відповідає за створення автомобілів для чемпіонату світу з ралі (WRC), а також за машини кузовний серії TCR.

Не виключено, що новим автомобілем Hyundai Motorsport стане апарат для електричної серії ETCR (Electric Touring Car Racing) – майбутньої «зеленої» версії турінгового чемпіонату TCR. За попередніми даними, таке змагання запустять в 2020 році.

За створення батарей, а також за розробку електронних блоків управління силовими агрегатами буде відповідати британська фірма Williams Advanced Engineering – нинішній постачальник технологій для чемпіонату електричних болідів Formula E.

На даний момент розроблені вимоги для ETCR передбачають, що в змаганні можуть брати участь автомобілі, побудовані на базі серійних машин. Вони будуть оснащені електричною силовою установкою потужністю 413 к. с., а їх пікова віддача буде досягати 700 кінських сил. Автомобілі зможуть набирати першу “сотню” приблизно за три секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook