Автоновини Військова техніка

Новий Т-84-120 “Ятаган”: В Україні налагодили виробництво танків за стандартами НАТО (відео)

Новий Т-84-120 "Ятаган": В Україні налагодили виробництво танків за стандартами НАТО (відео)

Т-84-120 «Ятаган» – основний бойовий танк, який оснащений 120-мм гарматою, що відповідає стандарту НАТО.

«Ятаган» був розроблений Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. О.О.Морозова (ХКБМ) та є ефективним рішенням з інтеграції стандартів Альянсу в українську бронетехніку, – повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром».

Для вирішення цієї задачі харківські інженери з нуля розробили новий механізм заряджання, який може працювати з унітарними пострілами натівскього стандарту. Новий механізм заряджання працює по конвеєрному принципу та розміщений у спеціальному відсіку в задній частині башти. Цей відсік відокремлений від екіпажу та має спеціальні вишибні панелі, що дозволяє максимально підняти безпеку екіпажу та повністю відповідає рішенням конструкторської школі країн-членів НАТО.

Використання натівської танкової гармати значно розширює номенклатуру боєприпасів, які можуть використовуватись Т-84-120. Мова йде не тільки про снаряди, що можуть виготовлятися на новій технологічній лінії, яка встановлена на ДАХК «Артем», але і боєприпаси виробництва країн-членів НАТО.




Окрім потужної натівської зброї, «Ятаган» має високі ходові характеристики. Завдяки 1200-сильному дизельному двигуну, 48-тона машина розганяється до 65 км/год. Питома потужність Т-84-120 складає 26 к.с./т. В цей же час, за захист танку відповідає не тільки багатошарова броня, але і сучасні засоби динамічного захисту «Ніж» та комплекс електроно-оптичної протидії від керованого озброєння. Що у сукупності робить «Ятаган» захищеною, маневреною машиною з потужною зброєю.

Конструкторські та технологічні рішення, які були відпрацьовані під час розробки Т-84-120 «Ятаган» ще у 2000-х роках, дозволяють вести мову про можливість поступової модернізації вже існуючого парку українських танків та розробку нових зразків бронетанкової техніки, як під вже існуючі 120-мм артилерійські системи, так і перспективні.

Нагадаємо, що переведення на стандарт НАТО (120 міліметрів) танкової гармати, автомата зарядження та боєприпасів, є одним з основних напрямів розвитку озброєння та військової техніки на довгостроковий період (розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 червня 2017 №398-р).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook