Автопоради Статті

Ремонт гальмівних супортів

Ремонт гальмівних супортів

Гальмівний супорт – важливий і складний вузол, ремонт якого бажано довіряти професіоналам. Адже несправності супортів призводять до більш швидкого зносу підвіски, гальмівної системи, зниження безпеки автомобіля. Ціни ремонту гальмівного супорта в автосервісах цілком прийнятні, завдяки чому не варто відмовлятися від можливості виконати діагностику гальмівної системи, і поліпшити її стан.

Коли варто проводити ремонт супортів

При різкому, або частому гальмуванні відбувається інтенсивне прогрівання гальмівних супортів до високих температур, в результаті чого вони з часом виходять з ладу. Ремонтувати супорт доводиться в декількох випадках:

  • в разі пошкодження пиляків поршнів;
  • в разі пошкодження напрямних;
  • при «закисанні» складових супортів.

Автовласник повинен помічати зміни в функціонуванні гальм, нерівномірність зношування колодок, туге обертання колеса. Щоб не пропустити момент необхідності виконувати терміновий ремонт гальмівної системи в результаті повного заклинювання гальм, бажано періодично звертатися до автосервісу для комплексного планового обслуговування гальм, та їх діагностики.

Особливості ремонту супортів

Щоб відремонтувати супорт, треба розуміти, що тут важливим є наявність спецобладнання для діагностики та ремонту гальмівних супортів, а також досвід, та знання. Крім того, досить проблематично виконувати необхідні процедури без помічника. Ціна ремонту супортів автомобіля в Україні на багатьох СТО прийнятна, отже, налагоджувальні та відновлювальні роботи можна виконувати вчасно.

Етапи ремонту супортів в умовах автосервісу наступні:

  1. з відповідної сторони демонтується колесо;
  2. демонтуються колодки;
  3. від’єднується шланг гальмівного механізму від супорта;
  4. знімається кріплення супорта;
  5. знімається гальмівна трубка, вибивається гальмівний циліндр;
  6. супорт знімається, виконується його промивка від бруду та іржі, та ремонт;
  7. якщо вузол сильно зношений, виконується заміна супорта або поршня, пиляків;
  8. установка гальмівного механізму виконується в зворотній послідовності.
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook