Автоновини Військова техніка

Нові БТР взяли участь в навчаннях ЗСУ (фото, відео)

Нові БТР взяли участь в навчаннях ЗСУ (фото, відео)

95-а окрема десантно-штурмова бригада Збройних Сил України застосувала на бригадних тактичних навчаннях БТР-3ДА від ДП «Київський бронетанковий завод», що входить до складу «Укроборонпром».

БТР-3ДА – серійно виробляється на «Київському бронетанковому заводі» і на постійній основі поставляється в українську армію. З початком війни в Збройні Сили України, до Національної гвардії та інших силових структур України було поставлено кілька сотень БТР-3, які отримали численні позитивні відгуки бійців на передовій.

«Наша бригада має дуже напружений ритм бойової підготовки. У Збройних Силах України я вже більше восьми років. Встиг застати те, що було раніше на озброєнні, і тому можу порівняти з тим, що ми отримали нещодавно. Зараз ми проводимо, так би мовити, «обкатку» цих машин. Техніка не підводить», – розповідає боєць 95-ї окремої десантно-штурмової бригади – старший водій роти вогневої підтримки старший солдат Андрій Маркірьев, який керує БТР-3ДА.

Нові БТР взяли участь в навчаннях ЗСУ (фото, відео)

Також старший солдат Андрій Маркірьев відзначив хороші німецькі двигуни, автоматичну коробку передач і поліпшену ходову частину. Крім цього, за словами військовослужбовця, бійці бригади схвально відгукуються про посилений броньовий захист бойової машини. На окрему увагу заслуговує електронна начінка бронетранспортера і його вогнева міць.

«Розумієте, тут стоїть не просто електроніка, яка запалює габаритні лампочки і підсвічує панель приладів, це вже складний комп’ютер, можна сказати, штучний інтелект. Дуже хороші приціли, що дозволяють вести точний вогонь з усього озброєння на далеких дистанціях. Крім цього, є окрема взаємно дублююча система роботи командир навідник. Це дуже зручно в бою, адже можна швидко визначати особливо небезпечні цілі і знищувати їх. Командир може додатково робити цілевказівки наводчику, або вести вогонь самостійно. Також у нас стоять новітні прилади нічного бачення, які дозволяють вести прицільний вогонь вночі і в умовах сильного задимлення місцевості. Хочу подякувати конструкторам і за хорошу ергономічність бойової машини. Всі місця екіпажу дуже зручні. Можна виконувати свої завдання, не заважаючи один одному», – розповів солдат.




Під час робіт поряд з військовослужбовцями бригади завжди були представники заводу-виготовлювача. Інженери і механіки ретельно вивчали недоліки, які виявилися в ході експлуатації техніки на полігоні. Також вони прислухалися до всіх побажань військовослужбовців з розміщення обладнання в бойових машинах.

На високу оцінку заслужила наша новітня техніка і від військовослужбовців НАТО, які зараз проводять спільні тренування з бійцями Збройних Сил України.

БТР-3ДА оснащений бойовим модулем «Штурм-М» з 30-мм автоматичною гарматою, яка має скорострільність в 330 пострілів в хвилину, кулеметом і автоматичним гранатометом. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу з лазерним далекоміром, а також стабілізатором гармати, вдається досягти високої точності і купчастості на всіх режимах вогню. Крім того, БТР-3ДА оснащений високоточним протитанковим комплексом «Бар’єр», який здатний знищувати сучасну бронетехніку супротивника на відстані до 5 км.

За маневреність на полі бою відповідає шасі 8х8 і потужний німецький двигун Deutz, який з’єднаний з американської автоматичною трансмісією від Allison. Це дозволяє розганяти 16-тонну машину до 100 км / год і забезпечити високу прохідність, а також можливість форсування водних перешкод уплав.

Також БТР-3ДА оснащений сучасними цифровими системами, які відповідають за захищений зв’язок, супутникову навігацію, виявлення противника і спостереження за полем бою.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook