X

Українська армія отримала евакуаційні автобуси для бездоріжжя (фото)

Автопарк української армії поповнився новими всюдихідними машинами. Це три евакуаційних автобуса Torsus Praetorian 4х4. Машина побудована на шасі вантажівки MAN, від нього ж отримала дизельний двигун потужністю 240 к.с. і трансмісію.

Медичний евакуаційний автобус на базі Torsus Praetorian умовно розбитий на дві основні частини. Передня з посадочними місцями для медичного персоналу та технологічними ящиками / нішами. Задня – з гідравлічним підйомником і знімними місцями для носилок.

У передній частині розташовується 6 комфортабельних крісел, обладнаних ременями безпеки і технологічні ящики для перевезення ліків і медичного обладнання. Також в передній частині знаходиться ніша для транспортування знімних консолей.

У задній частині знаходиться гідравлічний підйомник з декількома варіантами нахилу і підйому. Управління підйомником здійснюється за допомогою дистанційного пульта. У задньому відсіку на стінах передбачені напрямні, на які кріпляться знімні висувні консолі з фіксаторами для носилок. Час повного підйому носилок з землі на місце для транспортування 25 секунд. На стелі передбачені напрямні з кріпленнями для крапельниць, LED-освітлення і вентиляційні люки.

Медичний евакуаційний автобус 4х4 створений компанією «Полікар» (TM Polycar) на базі унікального всюдихода Torus Praetorian. Останній являє собою нове слово в світі автобусів і спецтехніки та випускається в Словаччині, а біля витоків його створення стоять знову ж українці – з компанії «Пульсар Експо». Машина відрізняється оригінальним по дизайну кузовом з композитних матеріалів і побудована на повноприводному шасі MAN. Габарити машини 8450х2540х3720 мм, колісна база 4200 мм. Вага – до 13 500 кг. На одній такій машині можна евакуювати 16 поранених різної ступені тяжкості.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post